Casei Ventura, în care funcţionează Şcoala Populară de Arte Botoşani, a reuşit să subsumeze multiple beneficii, care merg de la o necesară punere în valoare arhitecturală a clădirii , până la resuscitarea interesului publicului pentru activităţile de profil ale şcolii.
Un spaţiu modern, cu o dotare excepţională şi un corp profesoral de o înaltă ţinută profesională , iată o reţetă de succes pentru un proces educaţional –cultural cu o cerere de piaţă în continuă creştere.
Astfel, s-au înfiinţat noi secţii , respectiv Pictură decorativă şi Ansamblul coral Avrămeni (secţie fără plată de taxă şcolară) datorită afluxurilor de cursanţi interesaţi de aceste specializări, iar gradul de ocupare a tuturor celorlalte secţii a crescut semnificativ.
Cursanţii Şcolii Populare de Arte Botoşani participă în fiecare an şcolar la diferite manifestări culturale,concursuri naţionale şi internaţionale unde obţin medalii,premii,diplome care îmbogăţesc palmaresul şcolii şi cu care ne mândrim.
La Expoziţia Internaţională de Arte Plastice şi Decorative, Ediţia a XVIII-lea, decembrie 2012 organizată de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, cursanţii secţiilor de pictură -profesor Angela HRENIUC, pictură decorativă – profesor Carmen MAXIM şi grafică –Profesor Victor HRENIUC s-au remarcat prin lucrările de excepţie unde au obţinut premii şi diplome de apreciere.
Secţiile externe de artă populară ale şcolii: Cioplit lemn Hulub, Pictură populară –Bucecea, Ţesut –cusut Vorona au participat la Concursul naţional de artă tradiţională
Pavel TerţiuFocşani decembrie 2012 unde au obţinut Premiul I,II,III, Menţiune.
Comunicat de presă