Premierul Orban: Trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă

Premierul Orban: Trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă

Hotărârea de Guvern prin care se pune în aplicare starea de alertă a fost adoptată luni dimineață, pentru a fi evitate polemicile privind starea de alertă, a declarat premierul Ludovic Orban.

"Exista temeiul anterior stabilit de Ordonanța 21, dar, după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentarii și polemică privind starea de alertă, pentru ca lucrurile să fie clare și să nu avem foarte multe dispute, decizia de a institui starea de alerta prin HG în conformitate cu prevederile legii e decizia adoptată.

Anterior, am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În prevederile legii 55, mai multe măsuri cuprinse în HG aferente stării de alertă trebuie adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și am luat hotărârea 25 a Comitetului ca fundament pentru hotărârea de guvern.

Odată cu adoptarea HG continuăm starea de alertă instituită, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alerta la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a asigura respectarea măsurilor, a regulilor stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor.

HG va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviința starea de alertă și toate măsurile dispuse”, declarat premierul Ludovic Orban.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
3

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
42

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
164

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...