Premierul Frantei: Criza imigrantilor va duce la moartea Europei

Premierul Frantei: Criza imigrantilor va duce la moartea Europei
Criza imigrantilor va duce la moartea Europei, a afirmat vineri premierul francez Manuel Valls, intr-un interviu acordat BBC.

Aflat la Forumul Economic de la Davos, in Elvetia, premierul francez a aratat ca Europa nu poate prelua toti refugiatii din Siria si Irak, scrie The Independent.

Valls a avertizat ca Europa trebuie sa ia masuri urgente pentru a-si controla granitele externe. "Altfel, societatile noastre vor fi total destabilizate", a explicat acesta.

Intrebat daca acordul Schengen este pe cale sa se prabuseasca sub povara crizei imigrantilor, el a raspuns: "Nu, Europa poate muri, nu zona Schengen. Daca Europa nu este capabila sa isi protejeze granitele".

"Proiectul european, nu neaparat Europa. Nu valorile noastre, ci conceptul de Europa pe care il aveau parintii fondatori, da, este in pericol foarte grav. Din acest motiv e nevoie de graniceri si controale in afara Uniunii Europene. Uneori avem impresia ca acele granite nu exista. Nu, granitele exista, asa ca trebuie protejate", a subliniat seful Executivului francez.

Premierul socialist a mai adaugat ca Germania, care a acceptat peste un milion de refugiati in 2015, este in fata unei mari provocari. "Dar primul mesaj pe care trebuie sa il trimitem acum ferm este ca nu vom primi toti refugiatii in Europa. Un mesaj care spune veniti, sunteti bineveniti provoaca probleme mari. Astazi vorbim in Europa, cateva secunde mai tarziu se transmite pe smartphone in taberele de refugiati din Libia", a explicat acesta, citat de ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
127

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
153

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
99

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...