Premierul despre patronul Electroalfa: „Eu laud pe foarte multă lume atunci când cineva face lucruri bune. Dacă face lucruri rele e sancţionat"

  Premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, întrebat despre reţinerea vicepreşedintelui ANRE Claudiu Dumbrăveanu, acuzat de luare de mită, că atât timp cât legea a fost încălcată, iar facturile au fost “încărcate" trebuie să existe o răspundere personală a celor care se fac vinovaţi de acest lucru.

  Evident că nu cunosc detalii din dosarul penal, dar, atât timp cât s-au încălcat legi importante şi atât timp cât au fost încărcate facturi, trebuie să existe o răspundere personală a celor care au încălcat legea şi măsuri ca în viitor asemenea situaţii să fie evitate. Din punctul de vedere al Guvernului, imediat ce avem nişte concluzii despre modul în care s-a încălcat legea, putem să luăm mai departe măsuri ca să evităm pe viitor ca ceea ce spuneţi dumneavoastră (presa – n.r.) că s-a întâmplat să nu mai fie posibil, a spus premierul.

Întrebat despre faptul că l-a lăudat recent pe patronul SC ElectroAlfa International SRL, una dintre persoanele implicate în acest dosar, Victor Ponta a răspuns: Eu laud pe foarte multă lume atunci când cineva face lucruri bune. Dacă face lucruri rele e sancţionat. Eu am lăudat vreo 20 de milioane de români. Sper că nu vreţi să mă opresc din acest obicei, altfel bun.

Întrebat despre posibilitatea ca oamenii să îşi recupereze banii pierduţi, premierul a spus că vor fi luate toate măsurile după ce se constată din punct de vedere legal care este situaţia.

Procurorii anticorupţie i-au reţinut, joi, pe vicepreşedintele ANRE Claudiu Dumbrăveanu şi pe Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International SRL, acuzaţi de luare de mită, alături de directorul ENEL Florin Gugu, pentru dare de mită, informează DNA, citat de Mediafax.

Cum au "umblat" ENEL si ANRE la facturi

Furnizorul de energie ENEL Muntenia este acuzat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ca a incarcat in mod nejustificat facturile la curent ale locuitorilor din sudul tarii. Astfel, consumatorii s-au ales cu facturi mai mari, dupa ce compania ar fi taxat dublu certificatele verzi, se arata intr-un comunicat al DNA.Vicepremierul Liviu Dragnea spera ca ancheta sa se extinda si in alte zone.

Procurorii anticoruptie sustin ca cei vizati au lucrat impreuna pentru a modifica mecanismul prin care se formeaza pretul final al facturilor la curent, afectand sute de mii de consumatori. DNA a explicat ca ANRE a descoperit, in anul 2012, ca ENEL a aplicat o taxare dubla a certificatele verzi. Astfel, compania ar fi trebuit sa fie sanctionata cu reducerea tarifelor cu 6%, insa acest lucru nu s-a mai intamplat, in urma unei intelegeri dintre Dumbraveanu si Gugu.

Cei doi au ajuns la acordul ca sanctiunea sa fie de doar 1,3%, ENEL castigand astfel 2,5 milioane de euro. In schimbul acestui servicu, ENEL trebuia sa acorde doua contracte de peste 90.000 de euro firmei Electroalfa International, cu care seful ANRE avea anumite legaturi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

astăzi, 20:53

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

astăzi, 20:11

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

astăzi, 19:20

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...