Premierul Dacian Ciolos l-a demis pe seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu - surse

Premierul Dacian Ciolos l-a demis pe seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu - surse

   agerpres.ro

Premierul Dacian Ciolos l-a demis pe presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, urmarit penal in intr-un dosar de coruptie, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Decizia urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a cerut miercuri seara demisia presedintelui ANAF, Gelu Stefan Diaconu, si a vicepresedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu, dupa ce acestia au fost pusi sub acuzare de DNA pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in dosarul Madalin Voicu - Nicolae Paun.

Gelu Stefan Diaconu a afirmat insa joi dimineata ca nu isi da demisia si a cerut sa fie demis, pentru ca cineva sa isi asume consecintele acestei masuri.

"In ce priveste solicitarea doamnei ministru Dragu de a-mi da demisia, precizez ca nu ii voi da curs intrucat doresc sa fiu demis din functie, astfel incat la finalizarea acestui dosar cineva sa-si asume consecintele acestei masuri", afirma Diaconu, joi dimineata, intr-un comunicat de presa transmis de ANAF.

In comunicatul Fiscului, Gelu Diaconu sustine ca "ANAF se afla in mijlocul unei perioade critice a existentei sale, fiind institutia careia i se datoreaza in proportie de peste 70% relaxarea fiscala si stabilitatea macrobugetara a statului roman".

"Actiunile unui procuror conduc la destabilizarea unei institutii vitale pentru statul roman", a declara Diaconu.

"Mentionez faptul ca am solicitat sa fiu audiat, retinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian. Singura acuzatie care mi se aduce, atat mie, cat si vicepresedintelui ANAF, este aceea ca am emis doua circulare nelegale, prin care am dispus suspendarea deciziilor de impunere privind plata CASS pentru dobanzile acumulate de alocatiile copiilor depuse in conturi, precum si pentru persoanele realizatoare de venituri modice", sustine presedintele fiscului.

Procurorii DNA au dispus miercuri inceperea urmaririi penale fata de seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu, si fata de vicepresedintele Fiscului Mihai Gogancea-Vatasoiu, pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in dosarul Madalin Voicu - Nicolae Paun.

Presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, a stat circa o ora la sediul DNA. Potrivit surselor judiciare, citate de MEDIAFAX, presedintele ANAF a fost pus acuzare pentru trafic de influenta, in dosarul parlamentarilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
160

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
169

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
248

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...