Pregatiti de greva... si nu prea!

Pregatiti de greva... si nu prea!

 Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani  

Peste 4100 de membri ai Sindicatului din Invatamatul Preuniversitar Botosani sunt total nemultumiti de modul in care sunt platiti de Ministerul Educatiei.

In acest sens, 1081 dintre ei au optat pentru miting, 1132 pentru boicotarea tezelor, alti 862 pentru greva generala, iar 1025 au optat pentru toate cele trei forme de protest.

"Desi au semnat in acest referendum, daca ar fi vorba de o greva generala, pe termen nelimitat, ma indoiesc ca cei care opteaza pentru cele trei forme de protest vor parcurge toate etapele. Spun asta pentru ca nu au cu ce sa se intretina. Stim ca ei din suflet vor sa se alature noua, daca e vorba de o greva generala, dar cand trec la concret e mai greu, pentru ca se gandesc la repercusiuni", a precizat Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

Potrivit presedintei SIP, greva generala e mai complicata fata de alte forme de protest, fiind un stres enorm pentru unele cadre didactice, intrucat au fost in anii trecuti profesori care au apelat la masuri drastice, cum ar fi greva foamei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
740

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...