Prefectul, la şedinţa cu directorii: “Sunt şcoli care arată foarte bine, dar şi şcoli care lasă de dorit”

Prefectul Costică Macaleţi, prezent la întâlnirea de joi, de la Casa Sindicatelor, cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi directorii şi directorii adjuncţi de şcoli, le-a mulţumit dascălilor pentru toate activitatea pe care o desfăşoară şi le-a dorit succes în noul an şcolar.

“Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru sistemul de învăţământ botoşănean şi pentru sistemul de învăţământ în general. De dumneavoastră, de profesori, depinde ceea ce vom avea ca generaţii viitoare în România.

Şi nu spun acest lucru în mod gratuit. Dacă îi vom educa pe copii în spirit civic, cu seriozitate şi responsabilitate atunci destinele Botoşaniului şi al ţării vor fi pe mâini bune. Vin cu emoţie sinceră în faţa dumneavoastră pentru că am un respect deosebit pentru dascăli.

Eu am terminat la Bucecea şi din 27 câţi eram în clasă, 25 au continuat cursurile în ciclul următor. Ultima oară când am fost la liceul din Bucecea toţi profesorii de acolo erau navetişti. Nu am nimic împotriva navetei dar am vrut să nuanţez acest lucru.

La nivelul judeţului sunt şcoli care arată foarte bine, dar sunt şi şcoli care lasă de dorit. Ştiu că infrastructura ţine de primării şi consilii locale, dar daca dumneavoastră aveţi forţa necesară de convingere, lucrurile se pot îmbunătăţi. Când trec pe la primăriile din judeţ, vizitez de obicei şi şcolile.

Aşa că vom avea ocazii să ne vedem şi, acolo unde sunt probleme, să căutăm împreună soluţii. Nu uitaţi că aveţi o profesie extraordinară şi, pentru că ne închinăm întotdeauna în faţa profesorilor, trebuie şi dumneavoastră să dăruiţi activităţii didactice ce aveţi mai bun. Nu uitaţi nicio clipă că sunteţi modele pentru elevii dumneavoastră", a fost mesajul prefectului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...