Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani, în contextul avertizărilor meteorologice și hidrologice.

Reprezentantul județului în teritoriu a fost însoțit de inspectorul-șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru. 

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a vrut să se asigure că la nivelul primăriilor a fost instituit serviciul de permanență. Prefectul județului a discutat cu persoanele desemnate să asigure permanența și le-a cerut să monitorizeze râurile și zonele potențial inundabile. Totodată, s-a interesat despre situația persoanelor vulnerabile și cu dizabilități care ar putea avea nevoie de sprijin.


Reamintim că județul Botoșani se află sub incidența a două coduri de ploi abundente, vânt puternic și inundații, astfel:

-de duminică, de la ora 20:00, până luni, la ora 10:00, cod portocaliu de ploi torențiale și abundente și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40-60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

-până luni, la ora 24:00, cod galben de inundații pe râul Jijia și afluenții acestora. Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE" .

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, prin ordin al prefectului a fost activat CJCCI Botoșani.





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

Sunday, 29 September 2024

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...