Prefectul Cristian Roman: "Natura nu a ales, natura nu stie care este primar PDL si care primar este PSD"

Referitor la cele declarate de social-democrati vizavi de alocarea fondurilor de catre Guvern catre judetele afectate de inundatii, consilierul judetean PSD Narcis Stefan, care acuza ca acele sume de bani ar fi fost repartizate in mod politic, prefectul judetului, Cristian Roman, a spus ca banii au fost dati pentru infrastructura, de aceea Botosaniul nu a primit atat de mult, intrucat la noi in judet au fost cele mai multe case afectate de calamitatile naturale.

"Decat acesti bani sa fie acordati politic, am preferat ca aceasta HG sa fie facuta pe autoritatile publice locale, pentru ca nu aveam nicio speranta ca acei bani vor reveni exact acolo unde oamenii au mai multa nevoie de ei. Natura nu a ales, natura nu stie care este primar PDL si care primar este PSD. Daca m-ati intrebat de Suceava, v-am spus ca Botosaniul a fost al treilea judet ca alocare de fonduri si asta nu este o fericire, as fi preferat sa nu mi se aloce niciun ban si judetul meu sa nu fie afectat de calimitati.  Trebuie tinut cont ca Suceava a avut preponderant afectata infrastructura rutiera", a spus Cristian Roman.

Prefectul a tinut sa specifice ca in aceste conditii de maxima urgenta nu se mai tine cont de culoarea politica, si face referire si la acea suma de bani alocata de companiile nationale Trans Gaz si Trans Electrica pentru refacerea caselor afectate, care a fost adusa in Botosani dupa nenumarate demersuri la Bucuresti.

"Daca noi am primit 25 de miliarde lei vechi, e pentru ca cu o saptamana inainte eu am fost la Bucuresti si le-am demonstrat celor care au facut repartizarea fondurilor ca judetul meu are nevoie mai mare decat cea alocata initial, care era sub 20 de miliarde. Nu uitati ca tot eu am reusit sa aduc in judetul Botosani 7 miliarde lei vechi pentru reconstructia caselor, si acestia cred ca tot politic au fost dati, pentru ca au fost alocati majoritatea la Dorohoi", a adaugat prefectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
129

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
217

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
723

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...