Prefectul Cristian Roman face ordine pe terenurile detinute de ADS!

Prefectul Cristian Roman face ordine pe terenurile detinute de ADS!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Prefectul judetului isi exprima indoiala cu privire la 1.550 hectare libere de contract, administrate de ADS.

Pentru a lamuri unele situatii mai putin clare cu privire la terenurile administrate de Agentia Domeniilor Statului, Cristian Roman, prefectul judetului Botosani, in cadrul Comisiei Judetene de Fond Funciar, a solicitat celor de la Agentia Domenilor Statului o lista cu toate terenurile care sunt sub contract, care sunt libere de contract si care sunt in administrarea statului prin aceasta institutie.

"Am incercat in mai multe randuri sa obtin acest lucru, dar intotdeuna s-a gasit un motiv sau altul pentru a ascunde nistre treburi, dar se pare ca acum nu au avut incotro si au trebuit sa-mi dea situatia reala", a spus prefectul.

In prezent, ADS are in administrare in judetul Botosani 4.890 de hectare din care aproape 2.100 in domeniul public al statului, iar diferenta de 2.800 in domeniul privat al statului.

Ceea ce i-a atras atentia reprezentantului Guvernului in teritoriu a fost legat de situatia terenurilor libere de contract, fiind vorba de 1.550 de hectare din totalul de 4.890 de hectare, considerand ca aceste terenuri libere de contract sunt  ocupate abuziv de unele persoane, lucru pentru care in primavara va trimite o comisie sa verifice aceste terenuri.

"Foarte interesant este ca, din totalul pe care l-am precizat, avem o situatie a terenurilor libere de contract,  unde sunt 1.550 de hectare, din care 585 hectare  de pasune si 370 de luciu de apa si 260 de teren arabil. Acum imi exprim indoiala ca aceste terenuri sunt cu adevarat libere, parerea mea este ca aceste terenuri sunt tinute de unii care le ocupa abuziv, de aceea in cursul anului trecut au fost efectuate nistre controale in teren. Odata ce da coltul ierbii, ca nu putem identifica sub zapada, vom reactiva acesta comisie si as vrea sa atrag sever atentia  celor care inca mai au de gand sa faca acest lucru pentru anul 2010", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Situatia la care face referire prefectul are si un precedent, intrucat numai anul trecut au fost identificate 518 hectare care erau detinute in mod abuziv.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00
1

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
471

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
487

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...