Prefectul Costică Macaleți și-a condus soția pe ultimul drum. O mare de oameni i-a fost alături-FOTO

Prefectul Costică Macaleți și-a condus soția pe ultimul drum. O mare de oameni i-a fost alături-FOTO
Într-o zi senină de sfârșit de vară, prefectul județului Botoșani, Costică Macaleți, și-a condus pe ultimul drum persoana cea mai dragă din viața sa: soția.

De luni, când sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus acasă și depus la Biserica Cuvioasa Parascheva, prefectul a vegheat încontinuu la căpătâiul Mariei Macaleți, cum de altfel a făcut-o și în ultimele luni în care soția sa s-a luptat cu o boală necruțătoare.

Sute de persoane au trecut pe la căpătâiul acesteia pentru a-i aduce un ultim omagiu și să își prezinte condoleanțele, iar miercuri au venit să fie alături de Costică Macaleți în momentul greu al despărțirii de cea care i-a fost alături la bine și la greu mai bine de jumătate din viață.

Slujba de înmormântare a început în jurul orei 11.30, fiind oficiată de un sobor de șase preoți. Biserica și curtea au devenit neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit la înmormântare.

Printre cei prezenți s-au numărat primarul Ovidiu Portariuc și viceprimarul Cosmin Andrei, subprefectul Gelu Țigănucă, parlamentari, primari din județ, directori de instituții publice, angajați ai Prefecturii, Consiliului Județean, oameni politici, oameni de afaceri. Pe lângă aceștia zeci de botoșăneni s-au adunat pe Pietonalul Unirii, completând cortegiul funerar impresionant.

După slujbă, sicriul cu trupul neînsuflețit al Mariei Macaleți a fost scos în curtea Bisericii și după ritualul obișnuit în astfel de momente, cortegiul funerar s-a îndreptat către Cimitirul Pacea.

Zeci de coroane și jerbe care au fost aduse la priveghi au fost puse în mașinile care au însoțit cortegiul.

La căpătâiul Mariei Macaleți au stat soțul, sora acesteia, dar și celelalte rude, cortegiul funerar mergând pe Pietonalul Unirii, Bulevardul Mihai Eminescu, Strada Octav Onicescu, Pacea.

Pe drum, zeci de oameni s-au oprit pentru a-și face o cruce.

Soția prefectului Costică Macaleți, “doamna Maria", așa cum îi spuneau cei care o cunoșteau, “Lola" cum îi spuneau prietenii apropiați, s-a stins din viață, duminică, la vârsta de 59 de ani, la Spitalul Fundeni.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!









































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
2

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
21

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
38

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...