Prefectul Costică Macaleți: "Chiar dacă se circulă cu dificultate pe anumite artere, nu există drumuri blocate"

Prefectul Costică Macaleți: "Chiar dacă se circulă cu dificultate pe anumite artere, nu există drumuri blocate"
Precipitaţiile căzute pe parcursul zilei de astăzi au scos din garaje 44 de utilaje şi 8 autofreze care au lucrat şi continuă să acţioneze pe drumurile judeţene şi naţionale din Botoşani.

Prefectul judeţului a ţinut permanent legătura cu primarii şi drumarii din judeţ, solicitând administratorilor de drum să mărească numărul de utilaje de intervenţie, astfel încât să nu apară blocaje rutiere.

În jurul orei 16.00 nu exista niciun drum pe care să nu se poată circula, deşi condiţiile meteo rămâneau nefavorabile şi se schimbau de la oră la oră.

Existau sectoare de judeţ cu ninsoare şi cu rafale de vânt de peste 55 de Km/h.

Până acum au apărut trei blocaje de scurtă durată, cauzate de tiruri nedotate pentru iarnă. S-a intervenit repede şi, la această oră, chiar dacă se circulă cu dificultate pe anumite artere, nu există drumuri blocate, a declarat Costică Macaleţi.

Botoşănenii care doresc să semnaleze situaţii dificile cauzate de starea vremii pot apela Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, la numerele de telefon 0231.508.014 şi 0231.508.015.

Prefectul judeţului a instituit serviciu de permanenţă şi la sediul Prefecturii, pentru a fi în legătură directă cu locuitorii judeţului.

Comunicat Instituția Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
582

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
169

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
445

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...