Prefectul Costică Macaleţi, despre situaţia de la Şcoala Călăraşi: “Nu e corect să nu dai salarii la oameni pentru că ai o dispută cu directorul”

Prefectul Costică Macaleţi consideră că situaţia de la Şcoala din Călăraşi, acolo unde cadrele didactice nu şi-au primit salariile de mai bine de o săptămână, se datorează unui abuz al primarului din localitate.

Atât Inspectoratul Şcolar Judeţean, cât şi Instituţia Prefectului, au trimis o comisie la Călăraşi pentru a vedea de ce a apărut această problemă, concluzia fiind că directorul unităţii de învăţământ a făcut toate demersurile legale pentru plata salariilor profesorilor, dar banii nu au fost viraţi de primărie.

“Am discutat cu directorul de la şcoală, cu inspectorul general al ISJ, să procedeze legal. Ce să facem dacă primăriţa a intrat în dispută cu directorul şcolii? Nu e corect să nu dai salarii la oameni pentru că ai o dispută cu directorul. Toate actele sunt trimise, sunt în regulă şi pur şi simplu e rea voinţă", a spus prefectul Costică Macaleţi.

Dacă problema nu se va rezolva, directorul unităţii a fost îndrumat de reprezentanţii Prefecturi să deschidă acţiune în contencios. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...