Prefectul a verificat stadiul pregătirilor pentru iarnă

Prefectul a verificat stadiul pregătirilor pentru iarnă
Prefectul judeţului Botoșani a vizitat, marți, o parte din unitaţile implicate în măsurile necesare sezonului rece.

Adrian Constantinescu a fost informat de către conducerea Modern Calor că sunt asigurate rezervele de păcură, iar pentru relaţia cu furnizorul de gaze naturale se aşteaptă o alocare financiară de la guvern. Aflat în CET, prefectul a putut vedea motoarele noi de producere a energiei termice recent puse în funcţiune. 

În spaţiul de lucru al Secţiei de Drumuri Naţionale din Cătămărăşti, reprezentantul guvernului în teritoriu a fost asigurat că stocurile de materiale antiderapante pot asigura intervenţiile antipolei pentru circa două săptămâni, urmând ca rezervele să fie completate odată cu aprovizionarea pe care operatorul contractat o face în aceste zile. Un aspect negativ subliniat de prefect este referitor la lipsa marcajelor rutiere de pe drumurile naţionale.

"Niciun metru de marcaj nu s-a făcut în acest an pe drumurile naţionale din Botoşani. Aşteptăm să se deschidă punctul fito-sanitar de la Stânca-Costeşti, dar drumul nu se vede noaptea. Se impun măsuri urgente în acest sens", a explicat prefectul Adrian Constantinescu.

Pentru că şi spaţiile de cazare ale persoanelor fără adăpost sunt o problemă, odată cu venirea sezonului rece, prefectul judeţului a avut o discuţie cu reprezentanţii Primăriei Botoşani pentru identificarea unor soluţii. Aceasta deoarece centrul pentru persoane fără adăpost asigurat de Serviciul Public Local pentru Asistenţă Socială nu are capacitatea de a-i caza pe toţi botoşănenii din această categorie socială vulnerabilă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
570

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
69

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
77

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...