Prefectul a inspectat santierul de la Dealu Mare!

Prefectul a inspectat santierul de la Dealu Mare!
Prefectul Cristian Roman a inspectat astazi santierul de la Dealu Mare, pentru a vedea care este stadiul lucrarilor la drumul care face legatura cu Vama Stanca Costesti. Reprezentantul Guvernului le-a cerut constructorilor ca pana la venirea iernii pe acest drum sa se poata circula.

Lucrarile la drumul de la Dealu Mare sunt executate de firma Arcada din Galati, aceeasi care a executat si lucrarile anterioare, insa solutia tehnica adoptata initial s-a dovedit a fi una gresita si la scurt timp de la inaugurare drumul a fost inchis din cazua alunecarilor de teren.



Este o lucrare de o importanta majora pentru ca leaga centrul judetului de cel mai important punct de trecere a frontierei, la Stanca Costesti. Am facut numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, inclusiv la primul ministru, pentru deblocarea unor sume. S-au alocat 8 milioane de lei si astfel am solicitat constructorilor ca pana la inceputul sezonului rece sa poata fi circulata varianta ocolitoare, fara covor asfaltic, a declarat prefectul Cristian Roman.

Darea in folosinta a noii variante este cu atat mai necesara cu cat pe vechea varianta se circula din ce in ce mai greu, iar o data cu venirea iernii problemele se vor amplifica.



Constructorii şi-au luat toate măsurile ca până la venirea sezonului rece să se circule pe acest sector de drum, în paralel cu varianta veche, care impune probleme tot mai mari şi la deszăpezit. Până în luna noiembrie încercăm să dăm drumul la această bucată de drum (300 – 400 de metri). Suntem mulţumiţi de cum decurg lucrările. La un moment dat s-a analizat şi părăsirea traseului, din cauza solului, care nu rezistă la ciclurile de îngheţ şi dezgheţ. De fapt, solul este o mare problemă pentru care multe lucrări nu rezistă. Am primit şi 4.100 tone de asfalt să facem lucrări în aşa fel încât până în luna noiembrie să nu mai fie gropi pe drumurile naţionale, a precizat Liviu Mihalachi, seful SDN Botosani.

Reprezentantii firmei care executa lucrarile spun ca ritmul de lucru este unul sustinut, in fiecare zi lucrandu-se chiar si cate 12 ore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
660

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
91

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
87

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...