Predare de stafeta la SIP Botosani

Predare de stafeta la SIP Botosani
Vineri se desfasoara Conferinta Judeteana de alegeri a noii conduceri a Sindicatului Invatamantului Preuniversitar. Dupa mai bine de 22 de ani la carma acestui sindicat, Maria Tiprigan va preda stafeta unui nou presedinte.

In cursa pentru sefia SIP s-au inscris doua cadre didactice. Este vorba despre profesoara Iuliana Paula Nacu, de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botosani, care in prezent ocupa si functia de prim-vicepresedinte al sindicatului, si profesorul Vasile Bejan, lider de sindicat la Scoala Lunca.

Prezenti la deschiderea Conferintei au fost si prefectul Costica Macaleti, presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, Constantin Ciosu din cadrul Federatiei Educatiei Nationale, precum si inspectorul scolar Daniel Cojocaru si inspectorul general adjunct Marinela Mardare, care au tinut sa o felicite pe Maria Tiprigan pentru intreaga activitate desfasurata la conducerea Sindicatului.

De asemenea, prezenti la Conferinta sunt si delegatii din alte judete.

"Întâi de toate adresez mesajul meu tuturor cadrelor didactice. Profesioniştilor care au nobila şi deloc uşoara misiune de a forma noi generaţii. Ştiu că de multe ori munca dumneavoastră, eforturile intelectuale, fizice şi sufleteşti pe care le faceţi nu sunt recompensate şi respectate aşa cum ar trebui. Vreau să vă asigur că sunt alături de dumnevoastră şi de problemele pe care le aveţi şi sper ca, în negura generală adusă de criza economică, să se înţeleagă că fără un învăţământ de calitate şi fără oameni pregătiţi să ia deciziile cele mai bune, nu vom readuce prosperitatea în România. Ca prefect, îmi doresc o relaţie deschisă cu sindicatele din Botoşani şi vă asigur, şi cu această ocazie, că uşa biroului meu este oricând deschisă pentru dumneavoastră, ca şi pentru orice cadru didactic din judeţ ce doreşte să-i spună prefectului dificultăţile întâmpinate dar şi împlinirile date de performanţele elevilor. Doamnei Ţiprigan ţin să-i spun că am apreciat-o întotodeauna, în mod deosebit, ca lider de sindicat. Activă, perseverentă, consecventă în misiunea sa de a reprezenta cadrele didactice atât din birou cât şi pe caniculă sau în ger, cu o porta-voce în mână", a spus prefectul Costica Macaleti.

Acesta si-a exprimat speranta ca noua conducere a SIP va fi la fel de implicata.

"Sper că noua conducere a Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Judeţul Botoşani va fi la fel de implicată în rezolvarea problemelor tuturor membrilor, şi o asigur de toată disponibilitatea mea în demersurile pe care le va promova. Vă promit că vom avea un dialog real cu reprezentanţii ministerelor de la Bucureşti", a adaugat prefectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
180

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
248

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
576

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...