Preasfințitul Părinte Nechifor Botoșăneanul a botezat al șaptelea copil al unei familii din Dorohoi! (Foto)

La sfârșitul lunii septembrie, Preasfințitul Părinte Nechifor Botoșăneanul a poposit în Dorohoi, la Catedrala orașului, unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al șaptelea copil al familiei Rotariu.

Slujba Botezului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Nechifor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din sobor făcând parte și protoiereul Protopopiatului Dorohoi, părintele Apetrei Ștefan Ionuț, care a fost și gazda evenimentului, informează Slova Creștină de Dorohoi.


În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nechifor a subliniat câteva aspecte legate de importanța Tainei Sfântului Botez în viața pruncului și a familiei sale. „Prin Botez înțelegem că Domnul are un plan cu noi și o lucrare de sfințire. Botezul de astăzi este un moment atât de bucurie cât și de afirmare a credinței, un moment de înțelegere că Dumnezeu lucrează în istorie și că fiecărui prunc ce se botează, Domnul se îndatorează să îi poarte de grijă, să lucreze în istorie, dar și el să plinească ceea ce Dumnezeu a așezat în noi. Să ajute Bunul Dumnezeu ca toate să fie duse până la capăt prin această împreună-lucrare preoți, părinți, nași și bineînțeles prin buna alegerea a pruncului, care a primit cu atâta pace, cu atâta zâmbet, Taina Botezului. Și nădăjduim că se va face bogăție și bucurie, nu doar familiei sale, ci întregii comunități, țării noastre, bucurie oamenilor și îngerilor”.

La final, Preasfințitul Părinte Nechifor i-a oferit în dar pruncului Serafim o Sfântă Scriptură, pentru a-i fi călăuză şi ajutor în viaţa de creştin, a transmis Pr. Marius Onofrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful drumarilor, chemat în judecată din cauza postărilor pe Facebook!

astăzi, 09:46

Șeful de sindicat din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri luptă în instanță cu șeful instituției. Motivul conflictului dintre cei doi nu este reprezentat însă de salariil...

Gură de oxigen pentru Liviu Ciobotariu după Botoșani-Rapid: ”Azi ne-a ieșit! Nu este ușor când ești pe ultimul loc în clasament!”

astăzi, 09:22

FC Botoșani a învins-o duminică pe Rapid cu scorul de 2-0 în etapa a 12-a din Liga 1. Liviu Ciobotariu și-a felicitat elevii pentru succesul obținut pe teren propriu în fața Rap...

Marius Șumudică, întrebat despre ce s-a întâmplat în vestiar la Botoșani: „O să aflați zilele următoare”

astăzi, 08:32

Șumudică a dat vina pe jucători, după ce Rapid a ajuns la a doua înfrângere cu el pe banca tehnică. Antrenorul spune că fotbaliștii lui ar fi trebuit să înscrie din ocaziile ...