Prea saraci pentru a muri!

Prea saraci pentru a muri!
In acest an, la nivelul Serviciului Public Local de Asistenta Sociala, din cadrul Primariei Botosani, au fost solicitate si acordate doua ajutoare, unul pentru inmormantare, de 100 lei si unul pentru loc de veci gratuit, serviciu de inhumare, sicriu si cruce, ce urmeaza a fi decontat catre SC Urban Serv.

"Aceste forme de ajutor se acorda in functie de situatie. Ajutoarele de urgenta sunt suportate din bugetul local pentru servicii de inhumare doar persoanelor fara sustinatori legali sau cu sustinatori, dar care nu isi pot indeplini obligatiile familiale din cauza veniturilor reduse. Ajutoarele de inmormantare se acorda doar beneficiarilor de ajutor social", spune Mihai Durlesteanu, seful serviciului din cadrul Primariei Botosani.

In 2008, Primaria municipiului Botosani a acordat, prin Serviciul Public Local de Asistenta Sociala, 38 de ajutoare solicitate de botosaneni.

"Au fost acordate 34 ajutoare de urgenta, in cuantum de 49.548 lei, si 4 ajutoare de inmormantare, valoarea acestora fiind de 473 lei", a declarat seful Serviciului de prestatii sociale, Mihai Durlesteanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
18

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
149

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...