Prea bolnav sa te duci la scoala? Se infiinteaza clase in spitale!

Prea bolnav sa te duci la scoala? Se infiinteaza clase in spitale!
In spitale vor fi infiintate clase pentru elevii care sufera de boli cronice, tulburari neurologice sau de boli care necesita perioade de spitalizare mai mare de patru saptamani.

Ministerul Educatiei a aprobat metodologia de infiintare a claselor in spitale, respectiv scolarizarea la domiciliu.

In consecinta orele se vor face in grupele/clasele din spitale, in functie de boala, perioada de spitalizare, de diagnosticul pus de medic si de anul de studiu in care este inscris elevul, informeaza City News.

Scolarii cu deficiente de invatare, adaptare, integrare sau care sufera de tulburari de limbaj si sunt internati vor avea parte de asistenta psihopedagogica suplimentara.

Clasele ce urmeaza sa fie infiintate in spitale vor avea minim 6 si maxim 12 elevi. Profesorii care le vor preda vor fi platiti cu ora, de la bugetul de stat. Cadrele didactice care vor fi repartizate vor beneficia cursuri de instruire si vor fi aprobate de conducerea spitalelor.

Finantarea serviciilor reglementate de noua metodologie se va asigura din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prin bugetele locale ale consiliilor judetene si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, prin institutia care furnizeaza servicii de scolarizare, indiferent de locul de domiciliu al elevilor.

Elevii vor fi inscrisi in aceste clase la cererea scrisa a parintilor sau tutorilor legali. De scolarizare la domiciliu vor beneficia cei care nu se pot duce la scoala din cauza ca sufera de boli cronice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
22

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
250

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
161

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...