Praktiker a iesit din Romania. Cine a cumparat operatiunile

Compania de bricolaj Praktiker, care detine un magazin si in Botosani, a vandut operatiunile din Romania unui om de afaceri turc, dupa o miscare similara recenta in Ucraina, pe fondul dificultatilor financiare cu care se confrunta grupul german de mai multi ani.

Cumparatorul este Omer Susli, fost presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD), care are afaceri in domeniul constructiilor, potrivit unor surse din piata de bricolaj citate de Mediafax.

Noul proprietar, actionar la o firma de distributie de materiale de constructii, are dreptul de a utiliza brandul Parktiker.

Grupul detine in Romania 27 de magazine, a doua retea ca marime. In 2012, vanzarile s-au ridicat la 142 de milioane de euro.

Praktiker a vandut in urma cu o saptamana operatiunile din Ucraina, unde avea patru magazine.

Compania a intrat intr-un proces de restructurare din 2011, cand a anuntat ca va inchide magazine in Germania, ca renunta la piata din Albania si ca are in vedere evaluarea operatiunilor internationale, in anii urmatori fiind vizate in special cele din Europa de Est.

Praktiker AG, compania-mama a grupului german, a intrat in insolventa in 2013.

La Botoşani, din anul 2010

Magazinul Praktiker Botosani a taiat panglica inaugurala la sfarsitul lunii septembrie 2010. "Prin această investiţie, adăugăm pe harta Praktiker un nou oraş cu peste 100.000 de locuitori. Este un pas prin care ne consolidăm mai departe prezenţa în regiunea Moldovei. Noua deschidere reprezintă un pas important şi din punctul de vedere al modernizării reţelei noastre", spunea la deschiderea magazinului Monica Hodor, la acea vreme director general interimar Praktiker România.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...