Prajitura Lamaita, un desert delicios

Ingrediente:
Pentru foi: avem nevoie de: 3 oua intregi, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 6 linguri lapte fierbinte in care se dizolva 1 lingurita amoniu pentru prajituri, faina cata cuprinde (aproximativ 550 - 600 grame, in functie de marimea oualor).

Pentru crema: avem nevoie de: 4 linguri faina, 2 linguri gris, 1/2 litru lapte, 250 grame zahar, 250 g unt(adica 1 pachet si jumatate), 1 lamaie (coaja razuita si zeama)

Pentru pudrat: 2-3 linguri zahar pudra si o vanilie


Mod de preparare:

Preparam foile asa: amestecam intr-un castron ingredientele pentru foi, framantam bine pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Impartim aluatul obtinut in 4 si coacem 4 foi pe dosul tavii. Dupa ce intindem foia o intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle. (Atentie, foile se coc destul de repede).

Preparam crema asa: 4 linguri faina + 2 linguri de gris + o parte din zahar (se procedeaza asa sa nu se faca cocoloase amestecul inainte de a fi fiert) se amesteca bine apoi se inmoaie cu putin lapte rece. Totul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte se fierbe cu restul de zahar, peste care adaugam amestecul de mai sus. Se fierbe totul la foc mic intr-un vas bun, amestecand continuu sa nu se prinda creama. Fierberea se incheie cand crema se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul, coaja si zeama de lamaie si ungem cele 4 foi. Prajitura se lasa sa se inmoaie si inainte de a se servi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie, apoi o taiem romburi sau dreptunghiuri. Cand pregatesc aceasta prajitura incep cu crema, pentru ca imediat ce am copt foile acestea se si ung.


Pofta buna!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

27 iulie: Încep la Ipotești Atelierele de interpretare a textului CreativLit, ediția a VII-a! (Foto)

Saturday, 26 July 2025

Programul include atât ateliere în care se comentează poezie și proză eminesciană, cât și ateliere în care se propun pentru discuții texte ale scriitorilor contemporani i...

Lecții de siguranță: Jandarmii botoșăneni, prezenți în Tabăra de la Agafton! (Foto)

Saturday, 26 July 2025

Curiozitate, soare și entuziasm, trei cuvinte care descriu pe deplin întâlnirea de vineri după-amiază a jandarmilor botoșăneni cu tinerii participanți la cea de-a patra serie a Progr...

A plecat de acasă și nu s-a mai întors: Rodica este de negăsit!

Saturday, 26 July 2025

La data de 25.07.2025, orele 15:47, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, au fost sesizați despre faptul că Agavriloae Rodica Gabriela de 23 ani, a plecat de la dom...