Povestea unei copile care suferă de multiple afecțiuni la doar patru ani. Andreea are nevoie de ajutorul semenilor (fotogalerie)

Povestea unei copile care suferă de multiple afecțiuni la doar patru ani. Andreea are nevoie de ajutorul semenilor (fotogalerie)

Andreea are doar patru ani și locuiește într-un sat de lângă orașul Dorohoi. Dacă unii copii se bucură de copilărie și pășesc zâmbitori în viață, Andreea se luptă să ducă o viață cât de cât normală, însă boala nu îi dă voie.

Lupta pentru viață a început pe la 3 ani, când părinții au observat că fetița nu se dezvoltă și nu se manifestă cum ar trebui pentru vârsta ei. A fost dusă la multe spitale, iar într-un final a primit diagnosticul de sindrom epileptic într-o primă fază.

Ulterior, cadrele medicale au constatat că fetița suferă de retard psihic, retard de limbaj mediu, sindrom hiperkinetic cu crize majore de opoziție, incontinență sfinctiriană tip nevrotic, crize epileptice repetate și cifoză. Aceste diagnostice necesită investigații medicale mai amănunțite, însă părinții nu își permit.

Pe Andreea au cunoscut-o voluntarii Asociației „Simona Elena și Voluntarii” în cadrul Campaniei de Crăciun, care au hotărât să îi întindă o mână de ajutor.

Potrivit reprezentanților asociației, copila nu are nici certificat de handicap, deși ar beneficia de aceste drepturi.

„Tatăl lucrează cu ziua, iar mama are grijă de micuță, neputând să își găsească un loc de muncă. Această situație este și în atenția autorităților. Din cauza lipsurilor, Andreea nu are nici certificat de handicap, deși ar beneficia de aceste drepturi. Noi vrem să o ajutăm în toate demersurile necesare”, a precizat Simona Elena, președintele Asociației „Simona Elena și Voluntarii”.

Din nefericire, în ultimele zile starea Andreei s-a înrăutățit. Are crize tot mai dese, iar mama trebuie să ajungă de urgență cu fetița la Spital la Iași pentru investigații medicale la un neurolog și tratament adecvat cu îndrumare către un kinetoterapeut și logoped.

Drumurile la Iași și tratamentul adecvat sunt peste puterile părinților, care nu-și doresc decât să-și salveze micuța prințesă și momentan nu mai au posibilități de a continua această luptă grea.

Pentru Andreea orice donație contează, ca să poată începe procedurile de recuperare și tratament.

Donații pentru Andreea se pot face in conturile bancare de mai jos:

Denumire entitate:

ASOCIAȚIA UMANITARA SIMONA ELENA SI VOLUNTARII (SEV)

Cod de înregistrare fiscală: 43787730

Banca Transilvania

Denumire entitate:

Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii, str.Aleea Pinului nr. 1, oraș Dorohoi județ Botoșani

Cod de înregistrare fiscală: 43787730

IBAN RON: RO06BTRLRONCRT0587762901

IBAN EUR:

RO53BTRLEURCRT0587762901

IBAN GBP:

RO11BTRLGBPCRT0587762901

Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea: Andreea

PAYPAL

https://www.paypal.me/SEVSimonaElena

Donează rapid prin Revolut : 0757139794

Referința de transfer trebuie să conțină numele: Andreea

Cei care doresc să se implice personal în acest caz pot suna la numărul de telefon 0757 139 794, iar dacă doresc să meargă personal la micuța Andreea vor primi în privat numărul mamei de telefon.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
83

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...

O doamnă preia conducerea APIA Botoșani, după trimiterea la pensie a lui Liviu Zaharia! (foto, video)

astăzi, 13:39
326

Elena Lăzăruc preia conducerea interimară a Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din Botoșani.Postul a rămas neocupat după ce Liviu Zaharia a împlinit c...

Șeful educației botoșănene, apel către directorii de școli: „Acești elevi pot avea niște traume din trecut” (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
786

Miercuri, 27 martie, a avut loc întâlnirea de instruire cu directorii și directorii adjuncți din învățământul liceal, urmând ca joi să fie instruiți cei din î...