Posturi de politie-pilot in judetul Botosani!

Posturi de politie-pilot in judetul Botosani!

 Lucian Florin Guran  

La nivelul judetului Botosani au fost deschise trei sectii de politie pilot in mediul rural. Este vorba despre sectiile de la Corni, Mihaileni si Saveni. Pana pe data de 15 septembrie, activitatea politistilor care lucreaza la aceste sectii de politie va fi atent monitorizata de superiorii de la Botosani.

"Vrem sa vedem daca sistemul functioneaza bine si daca este eficient. Este un program pilot si in cel mai scurt timp vor fi deschise si restul sectiilor, in total fiind zece sectii", a precizat comisarul sef adjunct Mihai Bunduc, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Botosani.

La Postul de Politie va ramane un politist care se va ocupa de activitatile de politie judiciara, iar in rest vor fi patrule care vor lucra 24 de ore din 24.

"S-a solicitat tuturor inspectoratelor judetene sa isi faca o analiza pertinenta, pentru ca este un concept nou. Creste numarul politistilor pe segmentul de patrulare, 24 de ore din 24. Un punct slab este acela ca va creste consumul de combustibil, pentru ca exista acest sistem de patrulare, va creste si gradul de uzura a autoturismelor din dotare. Ca puncte benefice, creste factorul preventiv, pentru ca pana acum politistul de multe ori statea la Postul de Politie si nu mai avea timp pentru a desfasura activitatea de prevenire. Viata politistului de la Post este una foarte complexa. Aceasta reorganizare nu are nicio legatura cu reducerile de personal, s-a pastrat acelasi numar de politisti, s-a schimbat modul de intervenite", a declarat chestorul principal Lucian Florin Guran, adjunctul sefului Departamentului de Siguranta si Ordine Publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Infiintarea acestor sectii de politie face parte din procesul de reorganizare a structurilor de politie din mediul rural.

Sediile sectiilor de politie s-au stabilit tinandu-se cont de reteaua de drumuri, de numarul de locuitori, de distanta.

Astfel, Botosaniul va avea trei sectii la care vor fi arondate posturile de Politie din comunele Mihai Eminescu, Roma, Nicseni, Rachiti, Unteni, Curtesti, Stauceni, Gorbanesti, Blandesti.

O alta sectie va cuprinde comunele Hlipiceni, Rauseni, Todireni, Calarasi, Albesti, Trusesti, Lunca, Sulita, iar cea de-a treia sectie va cuprinde posturile de Politie din Corni, Vorona, Tudora, Cristesti si Vladeni.

La Dorohoi vor fi de asemenea trei sectii de Politie.

Una dintre sectii va cuprinde posturile de Politie din Broscauti, Corlateni, Dimacheni, Vaculesti, Braesti, George Enescu, Cordareni, Leorda.

A doua sectie, ce va avea sediul la Pomarla, va avea arondate posturile de Politie Pomarla, Ibanesti, Cristinesti Hiliseu Horia, Sendriceni, iar a treia sectie care va avea sediul la Mihaileni va cuprinde comunele Mihaileni, Candesti, Lozna, Dersca si Varfu Campului.

Sectia de la Darabani va cuprinde posturile de Politie din Concesti, Havarna, Hudesti, Mileanca, Paltinis, Radauti Prut, Viisoara, Cotudca, sectia de la Saveni va cuprinde comunele Stiubieni, Vlasinesti, Haneşti, Dangeni, Vorniceni, Draguseni, Avrameni, Adaseni, Ungureni.

O alta sectie va fi la Stefanesti si va cuprinde comunele Mihalaseni, Dobarceni, Durnesti, Manoleasa, Ripiceni, iar sectia de la Flamanzi va avea arondate comunele Baluseni, Copalau, Cosula, Frumusica si Prajeni.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susținute de grupuri vocale, tineri artiști și soliști vocali din oraș, ce au încântat pe cei prezenți prin muzică ...

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...