Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă

Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă
După plecarea lui Radu Judele din funcţia de administrator public al judeţului, postul a rămas neocupat, iar actuala conducere a Consiliului Judeţean nu dă semne că se grăbeşte să-i găsească înlocuitor.

Preşedintele CJ, Costică Macaleţi spune că deocamdată nu s-a găsit persoana care să poată ocupa asemenea funcţie şi că, şi dacă ar găsi-o, ar trebui să promoveze un concurs organizat în acest sens. Întrebat care ar trebui să fie calităţile potenţialului adminstrator public al judeţului, şeful CJ a susţinut că: "Să ştie foarte bine judeţul, dacă s-ar nimeri să am şi eu încredere în el ar fi minunat, să aibă experienţă, o anumită vechime, să aibă prestanţa necesară pentru a fi manager de judeţ sau administrator de judeţ", declară Costică Macaleţi.

Radu Judele a ocupat postul de administrator public al judeţului la solicitarea expresă a lui Florin Ţurcanu, fostul şef al CJ, care l-a adus pe Judele de la Iaşi, unde condusese o perioadă Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Iaşi. Acum Radu Judele este consilier judeţean din partea PNL.

La Suceava, postul de administrator public al judeţului a fost ocupat din precedentul mandat al lui Gheorghe Flutur la CJ, 2008- 2012, de către Irina Vasilciuc, cea care ar putea prelua funcţia şi în actualul mandat. În perioada 2012- 2016, cât CJ Suceava a fost condus de Cătălin Nechifor, adminstrator public a fost Ionuţ Adomniţei. Atât Vasilciuc cât şi Adomniţei au performat pe posturi.

La Iaşi, însă, postul de administrator public nu a fost ocupat niciodată, deşi discuţii despre scoaterea sa la concurs au fost încă din mandatul 2004. 2008, când şef al CJ Iaşi era Lucian Flaişer.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
126

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
92

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
85

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...