Postim, dar stim cum sa ne pastram sanatatea in post?

Postim, dar stim cum sa ne pastram sanatatea in post?
Medicii internisti spun ca experienta le-a aratat de-a lungul anilor ca foarte multe afectiuni recidiveaza sau se agraveaza din cauza restrictiilor alimentare drastice si a neconsultarii unui medic de specialitate.

Din punct de vedere medical, postul este perceput ca o schimbare a regimului alimentar. Are loc trecerea de la o alimentatie bazata in principal pe alimente conservate, de origine animala, la o alimentatie in principiu de origine vegetala. Este recomandata o alimentatie din care sa lipseasca ouale, carnea, untul si laptele.

"Alimentatia trebuie sa fie bazata pe oferta de primavara, leguminoasa in special, care creeaza un aport de vitamine si minerale ce ajuta organismul sa treaca peste astenia de primavara. Odata cu trecerea la alimentatia de post are loc o scadere a aportului de proteine si grasimi de origine animala. Astfel, poate aparea necesitatea ca de la un regim de 3-4 mese principale zilnic sa se treaca la 4-5 mese pe zi, lucru absolut normal", a precizat un medic din cadrul sectiei medicala I a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati.

In Postul Mare nu se mananca oua, lapte, branza, carne sau produse lactate. Se pot consuma insa legume si fructe, orice produs din soia, halva, fulgi de orice fel, orz, ovaz, porumb, fructe uscate, biscuiti, zacusca.

Atentie, insa, si la produsele care, sub denumirea de produse de post, ascund ingrediente care fac mai mult rau decat bine.

Postul Pastelui se va termina in Noaptea Invierii, pe 18 aprilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
124

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
34

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
76

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....