POSTESTI? Atentie la eticheta!

Hidrolizatele proteice, care nu sunt specificate ca fiind vegetale, cazeinatul, care provine din lapte, zerul sau praful de zer şi albumina sunt ingrediente care nu au ce căuta pe eticheta produselor de post.

Specialiştii în alimentaţie atrag atenţia asupra faptului că alimentele care de obicei sunt considerate a fi de post, pot avea în compoziţie unele ingrediente de origine animala.

Hidrolizatele proteice, care nu sunt specificate ca fiind vegetale, cazeinatul, care provine din lapte, zerul sau praful de zer, albumina sunt ingrediente care nu au ce căuta pe eticheta produselor de post, a declarat directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, pentru Realitatea.net.

Specialistul spune că produsele de post, care pot conţine aceste ingrediente, sunt pateurile vegetale, crenvuştii sau salamurile, brânzeturile de post sau chiar margarina.

"Margarina este unul din cele mai periculoase alimente, deoarece poate avea şi componenţă animală, iar pe eticheta acesteia, de cele mai multe ori, nu este specificat acest lucru", a mai adaugăt prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Profesorul Mencinicopschi a precizat ca nu trebuie neglijate nici alimentele gata preparate, care se vor a fi de post, deoarece nu ştim ce ingrediente pot conţine.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...