Poşta Română va începe să distribuie, de la 1 februarie, cardurile de energie

Poşta Română va începe să distribuie, de la 1 februarie, cardurile de energie

Poşta Română va începe să distribuie, de la 1 februarie, cardurile de energie acordate de Guvern persoanelor cu venituri reduse, pentru plata facturilor la electricitate şi la încălzirea locuinţelor.

Dacă pentru cei care locuiesc la casă, condiţiile de utilizare a acestui ajutor sunt mai simple, în cazul celor de la bloc, procedura este mai complicată.

Cei 1.400 de lei vor fi daţi în două tranşe de 700 de lei, sub forma unui card de energie.

Un document care însă nu conţine bani precum un card bancar, ci este doar o dovadă că ai dreptul la acest ajutor.

Cardul de energie va fi distribuit în luna februarie de către Poşta Română, care şi-a reconfigurat personalul şi aparatura pentru a face faţă proiectului care are în vizor câteva milioane bune de români.

„Odată ce aceste persoane primesc cardul de energie, vor putea să vină fie în oficiile poştale şi să îşi plătească factura, fie, ca să venim în ajutorul beneficiarilor, vom dota poştaşii să încaseze aceste facturi şi la oameni acasă”, spune directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, citat de Rador.

Dar asta doar pentru cei care locuiesc la casă. Pentru cei care locuiesc la bloc, lucrurile se complică.

„De fapt, se complică pentru administratorul asociaţiei de locatari, pentru că el, în cazul facturii la termie centralizată, plăteşte în relaţia cu furnizorul o singură factură pentru întreg blocul, nu pentru fiecare apartament. Aşa că, în acest caz, asociaţia primeşte de la poştă un document în plus pentru fiecare apartament, unde există beneficiari ai ajutorului de 1.400 de lei, un certificat de validare. În baza acestor certificate se întocmeşte apoi factura generală care va fi dusă la poştă. Din cauza acestor complicaţii, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari solicită Guvernului să simplifice modalitatea de acordare a ajutorului”, adaugă Valentin Ștefan, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta