Post vacant scos la concurs de Mitropolie. Vezi unde se află parohia fără Biserică din Botoșani

Postul a fost scos la concurs de mai multe ori, însă nimeni nu a fost interesat. 

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a publicat, miercuri, lista cu parohiile vacante în Arhiepiscopia Iașilor. Vacant este și un post la Botoșani, pentru Parohia „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”, care ar deservi unui număr de 1500 de enoriași.

Pentru acest post pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor, care întrunesc condițiile statutare de transfer. Postul este vacantat din data de 19 iunie 2023.

Parohia este în municipiul Botoșani, însă nu are Biserică și nici Casă Parohială. Acestea urmează a fi construite pe un teren aflat între o spălătorie și un parc de joacă pentru copii, la intersecția străzilor Pacea și Sucevei. În apropiere se află și un hotel. În dreapta locației se află parcul de joacă, iar în stânga este spălătoria auto. (foto jos)

Cert este că preotul care ar urma să ocupe postul trebuie să ridice din temelii o nouă Biserică și o Casă Parohială.

„De acum urmează să se dea examen și după vom vedea”, a transmis pr. Petru Fercal, protopopul de Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...