Portariuc vrea un audit la Nova Apaserv! "Nu pot fi de acord cu a legitima ineficienţa unui sistem"

    Membrii AsociaÅ£iei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua BotoÅŸani s-au reunit, miercuri, în ÅŸedinţă pentru a aproba cotizaÅ£iile pe acest an, bugetul de venituri ÅŸi cheltuieli, pe ordinea de zi fiind ÅŸi aprobarea procentului de reducere a pierderilor de apă din reÅ£ea la 57%.  

 VicepreÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean, Gheorghe Sorescu, le-a explicat primarilor din judeÅ£ că a fost luată această decizie de a fi stabilit un anumit procent al pierderilor după ce Curtea de Conturi a impus acest lucru.

Această propunere a stârnit însă nemulÅ£umiri în rândul mai multor primari, care sunt scpetici că se vor putea reduce pierderile până la acest proncet, în condiÅ£iile în care la ora actuală acestea ajung ÅŸi până la 80%.

 “Vă rog să prezentaÅ£i lunar o situaÅ£ie să vedem dacă într-adevăr se reduce acest nivel al pierderilor. Voi vota pentru, ca să nu aveÅ£i probleme cu Curtea de Conturi...", a spus Voicu Murariu, primarul din Vlădeni.

La rândul său, primarul municipiului BotoÅŸani, Ovidiu Portariuc, s-a opus reducerii acestui procent, spunând că nu s-a venit cu o documentaÅ£ie bine fundamentată.

“Nu pot să fiu de acord a legitima pierderea, implicit ineficienÅ£a unui sistem. De aproape doi ani de zile la Nova Apaserv se încearcă restructurări, externalizări, dar pe de altă parte se fac angajări ÅŸi alte tipuri cheltuieli. Am solicitat un audit acolo la zecile de miliarde care se duc pe pierderi nu cred că ar fi o problemă să facă un audit serios, fundamentat, care să arate exact care este procentul pierderii în elementul de cost ca să ÅŸtie ÅŸi oamenii exact pe ce se duc banii. Din punctul meu de vedere a fost puÅ£in fundamentată analiza de astăzi, pe 3-4 pagini, aÅŸteptam mai multe amănunte. BotoÅŸaniul este pe primele locuri în Å£ară la pierderi ÅŸi eu am mai făcut o dată apel la domnul preÅŸedinte Å¢urcanu să ia măsuri în ceea ce priveÅŸte gestionarea Nova Apaserv ÅŸi a eficienÅ£ei societăţii la nivel de municipiu pentru că, din păcate, cetăţenii vin către noi ÅŸi ei încă nu ÅŸtiu foarte bine că Nova Apaserv apaÅ£ine de Consiliul JudeÅ£ean", a spus primarul Ovidiu Portariuc. În cele din urmă, măsura a fost adoptată cu trei abÅ£ineri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...