Portariuc propune un contract social pentru Botosani. Vezi ce presupune

Portariuc propune un contract social pentru Botosani. Vezi ce presupune
Candidatul USL la Primaria Botosani, Ovidiu Portariuc, propune un contract social pentru Botosani, incheiat intre el si locuitorii orasului Botosani, in calitate de votanti.

"Este un contract prin care ma angajez la anumite lucruri, castigand mandatul de primar. La nerealizarea acestor lucrari, cetatenii vor avea posibilitatea sanctionarii, respectiv primarul isi poate pierde mandatul la cererea a 10% din alegatorii care au semnat acest contract si care s-au prezentat la vot", a spus Ovidiu Portariuc.


Obiectul contractului: Pentru votul acordat de alegatori, Ovidiu Portariuc se angajeaza ca in cursul mandatului de primar (2012-2014) sa realizeze urmatoarele obiective, in beneficiul locuitorilor din Botosani:

1.Crearea a minim 2.500 de locuri de munca prin urmatoarele actiuni:
-atragerea de investitii
-crearea unui fond de dezvoltare pentru stimularea infiintarii de noi locuri de munca
-crearea unui mediu fiscal favorabil pentru intreprinzatori
-sprijinirea micilor intreprinzatori pentru dezvoltarea de noi afaceri in Botosani
-atragerea de fonduri europene pentru crearea de unitati de productie
-dezvoltarea investitiilor in sectorul alimentar pentru prelucrarea produselor agricole din zonele limitrofe ale municipiului Botosani

2.Constructia de locuinte ieftine
Constructia unui numar de 1.044 de locuinte ieftine pentru tineri, realizate in parteneriat public-privat. Primaria va dezvolta un program municipal de garantare a creditelor pe termen lung si la dobanzi mici, accesibile familiilor de tineri din Botosani. De asemenea, Primaria va asigura lucrarile tehnico-edilitare aferente blocurilor de locuinte.

3.Combaterea coruptiei din administratia locala
Reinfiintarea Corpului de control al primariei care va verifica toate contractele incheiate in ultimii patru ani si pe cele care vor fi incheiate in viitor. Introducerea strandardelor de cost si de calitate pentru toate lucrarile publice. Participarea cetatenilor la verificarea calitatii lucrarilor publice.

Alte angajamente:
-Reabilitarea strazilor din municipiul Botodani (alimentare cu apa, canalizare si asfalt), prioritare fiind arterele periferice neglijate in ultimii 8 ani.
-Termoizolarea blocurilor de locuinte din municipiul Botosani pentru diminuarea cu 50% a costurilor pentru energia termica
-Organizarea Consiliului Local al pensionarilor din Botosani si organizarea Consiliului Local al Tinerilor din Botosani, astfel incat reprezentantii celor doua categorii sociale mai vulnerabile sa poata lua parte activ la deciziile municipalitatii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer din Curtești, oprit de polițiști în trafic, bărbatul nu deținea permis de conducere!

Joi, 13 Iunie 2024
89

Miercuri,12 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au identificat pe drumul public din comuna Curtești un autovehicul condus de un bărbat de 50 de ani din ac...

Vești proaste pentru infractori: Programul de supraveghere cu brățări electronice va fi aplicat, din toamnă, în toată ţara!

Joi, 13 Iunie 2024
71

Joi, în şedinţa de guvern s-a stabilit că Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică se va aplica la nivel naţional începând cu 1 octombrie 2024.După ce în urmă...

APIA: Campania de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 a luat sfârșit!

Joi, 13 Iunie 2024
71

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 12 iunie a.c. s-a încheiat campania de primire a c...