Portariuc, nemulțumit de activitatea Poliției Locale! “Luăm în calcul schimbări la nivelul conducerii dacă...”

Modul în care au acționat polițiștii locali în Centrul Vechi, ulterior raziei de amploare de acum câteva zile, la care au luat parte și jandarmii, îl nemulțumește pe primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul șef al urbei le-a trasat polițiștilor locali anumite sarcini dar a constatat că acestea nu au fost duse la îndeplinire. Primarul va avea, luni, o întâlnire cu cei de la Poliția Locală și vrea să afle de ce solicitările sale nu au fost respectate.

“Am fost și sâmbătă și duminică în Centrul Vechi și vom avea și o ședință cu conducerea Poliției Locale, pentru că am o oarecare nemulțumire vizavi de modul în care au înțeles să se achite de unele sarcini trasate în urmă cu trei-patru zile. Am remarcat anumite lucruri, inclusiv când am fost în acel control, am observat polițiști timorați în fața celor pe care trebuiau să îi amendeze. Ori avem o problemă legislativă și trebuie văzut la statutul polițistului, ori avem o problemă la selecția cadrelor în cadrul acestor structuri pentru că e o problemă de atitudine și de mod de a acționa în asemenea situații", a spus primarul.

Una dintre solicitări a fost ca în zona Centrului Vechi să fie mereu un echipaj de la Poliția Locală, dar acesta a fost văzut doar pentru câteva ore.

“Eu am solicitat niște lucruri care nu s-au întâmplat. Am cerut ca din acea seară să fie prezentă o mașină a Poliției Locale în parcare acolo, în două schimburi permanent. A doua zi i-am văzut pentru câteva ore, după care nu i-am mai văzut. Sâmbătă am fost la ora 1.00 să verific și din păcate nu existau acele echipaje, am întâlnit un echipaj al Poliției municipale care făcea o razie, am întâlnit un echipaj al Poliției municipale în Parcul Tineretului și pentru asta chiar îi felicit că erau acolo. Dacă avem o problemă în cadrul Poliției Locale trebuie să o rezolvăm", a mai afirmat Ovidiu Portariuc.

Primarul a mai precizat că a solicitat Poliției Locale de aproape doi ani de zile și a fost inclusă și în buget o sumă pentru achiziția și antrenarea unor câini utilitari, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Portariuc nu exclude unele schimbări la Poliția Locală dacă într-un termen de o lună, o lună și jumătate, lucrurile nu se îndreaptă.

Dacă lucrurile nu se rezolvă luăm în calcul inclusiv restructurări sau schimbări la nivelul conducerii. E posibil să existe probleme de comunicare în cadrul dispozitiviului, până nu analizăm problema nu putem indica care sunt vinovații. Le cer mai multă fermitate, a conchis primarul Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...