Portariuc, luat la rost de botosaneni in Piata: "Cand apare, domnule primar, si la noi o fabrica?"

Portariuc, luat la rost de botosaneni in Piata: "Cand apare, domnule primar, si la noi o fabrica?"
Primarul Ovidiu Portariuc a facut, joi, o inspectie inopinata in Piata Centrala din municipiu, pentru a vedea daca este curatenie, dar mai ales pentru a vedea care sunt problemele cu care se confrunta comerciantii care vand in piata, insa si cumparatorii.

Mai multi botosaneni care treceau prin piata au inceput sa ii spuna edilului-sef diverse probleme cu care se confrunta, de la fond locativ pana la problema alimentarii cu apa, insa au fost si multi botosaneni care au cerut locuri de munca, spunand: "Domnule primar, sa nu uitati, asa ati promis in campanie".

Cei care au cerut ajutorul primarului au fost in special botosaneni trecuti de 45 de ani, care spun ca nu ii mai angajeaza nimeni si se descurca foarte greu.

"Pentru persoanele care au peste 45 de ani aveti ceva in proiect pe viitor? Locuri de munca?",  l-a intrebat un botosanean pe primar.

"Cand apare, domnule primar, si la noi o fabrica? Ca sa ne plimbam toata ziua dintr-o parte in alta, ba pe un santier, ba pe altul, patronul face ce vrea, bine mersi. Sa nu uitam ca au fost IMAIA, Electrocontact, IUPS. S-a distrus economia judetului", a spus un alt botosanean.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a spus acestora ca reprezinta o prioritate pentru municipalitate crearea locurilor de munca, insa problema nu se poate rezolva in doua luni.

"Avem proiecte si pentru persoanele peste 45 de ani, cum avem si pentru tineri. Trebuie sa aveti rabdare. Nu putem face in doua luni de zile. Am inceput usor, usor sa intram in fiecare sector. In jumatate de an se va vedea. Avem discutii cu investitori, trebuie sa ii atragem aici, dar inainte de asta trebuie sa le aratam ca avem infrastructura in oras, ca avem siguranta", a precizat Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
157

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
919

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
443

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...