Portariuc explică de ce nu se văd rezultatele administrației USL: Greaua moștenire!

Portariuc explică de ce nu se văd rezultatele administrației USL: Greaua moștenire!
La mai bine de un an de când a preluat conducerea Primăriei Botoșani, primarul Ovidiu Portariuc a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că pregătește o carte neagră a administrației PDL.

Edilul-șef al municipiului a explicat și de ce proiectele actualei administrații nu sunt încă vizibile, spunând că până acum s-au plătit datorii.

"Dacă nu prezentăm și acest aspect există tendința de a se interpreta. Oamenii trebuie să știe că am găsit o situație financiară dezastruoasă, că a trebuit să echilibrăm aproape jumătate de an. Și acum plătim facturi pentru lucrări executate anul trecut în această perioadă. Lucrările pentru parcarea subterană au fost achitate în urmă cu o lună jumătate, două. Dacă am fi pornit de la zero erau cu siguranță vizibile alte lucruri și oamenii trebuie să știe acest lucru. E foarte bine că oamenii au înțeles că în acest prim an am avut de achitat datorii din trecut, că am finalizat niște proiecte și că de acum vor fi vizibile și proiectele noastre", a declarat primarul Ovidiu Portariuc. 

Edilul-șef al municipiului a spus că vor fi făcute publice toate neregulile pe care le-a găsit la Primăria Botoșani, și care sunt menționate în rapoartele care vin de la diferite ministere.

"Primăria Botoșani plătește amenzi de miliarde pentru nereguli la licitații, licitații trucate, lucruri pe care le vom scoate cât de curând la iveală, pentru firme de casă ale PDL-ului care au câștigat licitații ani la rând și care sunt menționate în rapoarte din ce în ce mai multe care vin de la Ministerul Dezvoltării, de la ADR NE, prețuri umflate la anumite achiziții, multe lucruri care încep să se adune. Nu mai vorbim de anumite cumetrii politice, cu firmele de casă. Pe lângă locuințe și locuri de muncă, unul dintre obiectivele noastre a fost și eliminarea corupției și toate lucrurile acestea vreau să le facem publice la un moment dat pentru ca cetățenii să știe, ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple în Botoșani. Bineînțeles dacă vor fi suficiente informații suntem obligați să sesizăm anumite instituții, că nu putem să trecem cu vederea asemenea lucruri. Deocamdată așteptăm să vedem dacă mai primim asemenea semnale", a adăugat Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
48

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...