Portariuc explică de ce i-a retras atribuțiile lui Viorel Iliuță: "Vreau să monitorizez direct investițiile"

Portariuc explică de ce i-a retras atribuțiile lui Viorel Iliuță: "Vreau să monitorizez direct investițiile"
Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că viceprimarul Viorel Iliuță a rămas fără o parte din atribuții întrucât s-a dorit o optimizare a activității la nivelul Primăriei și susține că sunt și unele zone unde nu este mulțumit cum edilul și-a făcut treaba.

Edilul-șef al municipiului a precizat că decizia pe care a luat-o nu are legătură cu conflictul din cadrul USL, de la nivel local. El a spus că în cadrul alianței nu se discută despre persoane, ci despre principiile unei colaborări și a unei susțineri, a unor proiecte.
 
"A fost vorba de o optimizare a activității interne, au fost repartizate în ambele sensuri atribuțiile către cei doi viceprimari, către administratorul public. Personal, am preluat eu o parte din atribuții. Vor mai fi astfel de repartizări și pe parcurs, în funcție de prioritățile fiecăruia. Atribuțiile sunt în număr egal la ambii viceprimari. Vreau să monitorizez direct investițiile, nu sunt mulțumit de modul cum au fost soluționate până acum problemele, s-au mișcat extrem de încet și vreau să accentuez puțin latura aceasta. Domnul viceprimar Cosmin Andrei a avut din start cam 30% din atribuții și acum cred că este o repartizare egală", a spus Ovidiu Portariuc.

Întrebat dacă este nemulțumit și de activitatea viceprimarului Cosmin Andrei, Portariuc a spus că are să îi reproșeze și acestuia câteva aspecte, cum ar fi problema câinilor comuntari. Cu toate acestea, nu i-a luat din atribuții.

"Acolo unde sunt nemulțumit i-am reproșat. Până la 1 iulie trebuia rezolvată problema câinilor comunitari și se pare că vom avea un decalaj de o lună de zile. Acesta ar fi reproșul, decalajaul de o lună față de termenul promis de mine", a spus primarul.

Viceprimarul Viorel Iliuță nu se mai ocupă de investiții, asociații de proprietari, disciplina în construcții.

Edilul-șef al municipiului a spus că Viorel Iuliuță are în continuare o listă cu peste 10 sectoare de care se ocupă, cum ar fi edilitare, iluminat, patrimoniu, cultură.

Portariuc a mai spus că acum atribuțiile celor doi viceprimari sunt echilibrate, nu ca la Consiliul Județean, unde 90% dintre atribuții sunt la vicepreședintele liberal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
37

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
168

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...