Portariuc: “Domnul Flutur, prin Eugen Ţurcanu şi Ion Diaconu, îşi continuă campania electorală”

Primarul Ovidiu Portariuc consideră că toate atacurile lansate la adresa sa de către directorul tehnic al societăţii Modern Calor, Ion Diaconu, sunt doar atacuri politice, în spatele cărora ar sta de fapt fostul primar al municipiului, Cătălin Flutur.

În urmă cu câteva zile, Diaconu a lansat un atac dur la adresa primarului Ovidiu Portariuc, pe care îl acuză că a blocat un proiect în termoficare, în valoare de 12 milioane de euro.

Edilul şef susţine că la ora actuală nu există resurse financiare pentru continuarea investiţiilor din termoficare.

“Sunt strict politice declaraţiile, în acelaşi registru cunoscut până acum. Domnul Flutur, prin cei doi oameni, Eugen Ţurcanu şi Ion Diaconu, îşi continuă campania electorală. Nu există resurse bugetare pentru implicarea municipalităţii în a doua fază a programului de termoficare, lucru confirmat de colegii mei de la Direcţia Economică. Acest proiect va putea fi făcut în anii următori, peste 2-3 ani, atunci când resursele financiare existente ne vor permite acest lucru. Nu ne permite bugetul să implicăm Primăria într-un asemenea proiect care ar însemna practic blocarea tuturor investiţiilor în oraş, pentru realizarea strict a acestei faze a proiectului de termoficare", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Suma care ar trebui plătită de municipalitate, ca şi confinanţare la acest proiect, se ridică la 3 milioane de euro. Ovidiu
Portariuc susţine că acest proiect la care face referire directorul tehnic al societăţii de termoficare nici măcar nu are finanţarea aprobată.

“Nu există aprobată finanţarea, nu a început nici competiţia pentru depunerea proiectelor. Proiectele sunt într-o fază de competiţie preliminară, în care se stabilesc condiţiile de eligibilitate, documentaţia este în faza depunerii pentru a candida  la o asemenea finanţare. Cei de la Modern Calor trebuie să dovedească mai întâi eficienţa investiţiilor făcute până în prezent, şi asta trebuie să se vadă în scăderea subvenţiei, pentru că în ultimii 7-8 ani municipalitatea a investit peste 1.000 de miliarde numai în subvenţii. După ce vor dovedi această eficienţă se va merge pe o nouă etapă de modernizare", a conchis primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...