Pontul zilei: Dulceata de pepene verde

Se strânge coaja de la 2-3 pepeni verzi potriviţi. Se îndepărtează partea verde, coaja propriu-zisă, şi se păstreaza doar partea albă şi un strat subţire de câţiva milimetri de miez roşu. Se taie în cubuleţe de aproximativ 1 cm. Cubuleţele se fierb într-un amestec de apă cu oţet (la 2 l apă se pun 300 ml oţet). Se fierb până când devin sticloase. Se strecoară apoi, se clătesc în apă rece şi se lasă la scurs. Se cântăresc din nou. La 1 kg coji fierte se adaugă 1 kg zahăr dizolvat în 500 ml apă. Se adaugă zeama de lămâie şi vanilia şi se lasă amestecul la fiert, la foc potrivit, până când se leagă siropul. Acesta nu trebuie să fie foarte legat, deoarece îşi va schimba gustul.

Ingrediente
•coajă de pepene verde 1kg
•zahăr 1 kg
•apa 500ml
•oţet 300ml
•zeamă de lămâie 1
•baton de vanilie 1/2

MICI SECRETE: Ca să fie mai arătoasă dulceaţa, taie coaja de pepene cu un cuţit ondulat. Nu uita să adaugi oţetul la fiertul cojilor. Acesta le întăreşte şi le păstrează forma. Dacă se pun direct cojile în sirop, fără a fi fierte în oţet, acestea se înmoaie şi se scofâlcesc.


Sursa: bucataria.net

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bolojan: Nu vom putea coborî sub 8% cu deficitul până la finalul anului. Dar în 2026 îl aducem spre 6%

astăzi, 19:24

Premierul Ilie Bolojan a explicat, la Euronews, că deficitul bugetar al României nu va putea fi coborât în acest an sub 8% din PIB până la finalul anului, dar în 2026 s...

Botoșănencele pregătesc la București o alivancă de 20 de metri!

astăzi, 18:36

Gospodinele de la Cozonac Domnesc din Botoșani vor realiza o alivancă uriașă de 20 de metri, un adevărat record culinar. Din brânză, urdă, ouă și mărar, gospodinele din Tocileni vor...

George Enescu, un reper cultural recunoscut

astăzi, 18:00

Marea majoritate a românilor, 85%, declară că au auzit de marele compozitor George Enescu, potrivit Barometrului Informat.ro – INSCOP Research, ediția a III-a, realizat în perioad...