Pontul zilei: Dulceata de pepene verde

Se strânge coaja de la 2-3 pepeni verzi potriviţi. Se îndepărtează partea verde, coaja propriu-zisă, şi se păstreaza doar partea albă şi un strat subţire de câţiva milimetri de miez roşu. Se taie în cubuleţe de aproximativ 1 cm. Cubuleţele se fierb într-un amestec de apă cu oţet (la 2 l apă se pun 300 ml oţet). Se fierb până când devin sticloase. Se strecoară apoi, se clătesc în apă rece şi se lasă la scurs. Se cântăresc din nou. La 1 kg coji fierte se adaugă 1 kg zahăr dizolvat în 500 ml apă. Se adaugă zeama de lămâie şi vanilia şi se lasă amestecul la fiert, la foc potrivit, până când se leagă siropul. Acesta nu trebuie să fie foarte legat, deoarece îşi va schimba gustul.

Ingrediente
•coajă de pepene verde 1kg
•zahăr 1 kg
•apa 500ml
•oţet 300ml
•zeamă de lămâie 1
•baton de vanilie 1/2

MICI SECRETE: Ca să fie mai arătoasă dulceaţa, taie coaja de pepene cu un cuţit ondulat. Nu uita să adaugi oţetul la fiertul cojilor. Acesta le întăreşte şi le păstrează forma. Dacă se pun direct cojile în sirop, fără a fi fierte în oţet, acestea se înmoaie şi se scofâlcesc.


Sursa: bucataria.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Aștepți un copil? Un medic din Botoșani îți spune când este momentul să mergi la spital!

astăzi, 10:42

Nașterea naturală poate debuta oricând între 38 şi 41 săptămâni. Însă, indiferent de calea de naștere, se poate întâmpla să apară înainte de termen d...

Vești bune pentru bugetari și elevi. Statul a adăugat încă 4 zile libere în calendarul oficial din 2025!

astăzi, 10:30

Românii primesc vești excelente de la Guvern: cetățenii vor avea parte în 2025 de încă 4 zile libere. Vorbim de o minivacanță, în primăvară. Anul 2025 se anunță un...

Liturghie arhierească în Parohia „Sfântul Ilie” Manolesti Vale, va fi hirotonit un preot cu studii la Cambridge!

astăzi, 10:10

Duminică, 2 martie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va oficia Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Ilie” Manol...