Pontul zilei: Dulceata de pepene verde

Se strânge coaja de la 2-3 pepeni verzi potriviţi. Se îndepărtează partea verde, coaja propriu-zisă, şi se păstreaza doar partea albă şi un strat subţire de câţiva milimetri de miez roşu. Se taie în cubuleţe de aproximativ 1 cm. Cubuleţele se fierb într-un amestec de apă cu oţet (la 2 l apă se pun 300 ml oţet). Se fierb până când devin sticloase. Se strecoară apoi, se clătesc în apă rece şi se lasă la scurs. Se cântăresc din nou. La 1 kg coji fierte se adaugă 1 kg zahăr dizolvat în 500 ml apă. Se adaugă zeama de lămâie şi vanilia şi se lasă amestecul la fiert, la foc potrivit, până când se leagă siropul. Acesta nu trebuie să fie foarte legat, deoarece îşi va schimba gustul.

Ingrediente
•coajă de pepene verde 1kg
•zahăr 1 kg
•apa 500ml
•oţet 300ml
•zeamă de lămâie 1
•baton de vanilie 1/2

MICI SECRETE: Ca să fie mai arătoasă dulceaţa, taie coaja de pepene cu un cuţit ondulat. Nu uita să adaugi oţetul la fiertul cojilor. Acesta le întăreşte şi le păstrează forma. Dacă se pun direct cojile în sirop, fără a fi fierte în oţet, acestea se înmoaie şi se scofâlcesc.


Sursa: bucataria.net

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nicuşor Dan, la Summitul de la Odesa: "Trebuie să fim fermi în denunţarea acţiunilor Rusiei"!

astăzi, 20:37

Preşedintele României, Nicuşor Dan, a cerut fermitate miercuri în timpul discursului pe care l-a avut la Summitul Ucraina – Europa de Sud - Est, în denunțarea acţiunilor Ru...

Provocare directă la adresa țării noastre. Separatiștii din Transnistria și trupele ruse simulează "Bătălia pentru România"! (Foto)

astăzi, 19:50

Structurile militare din Transnistria, alături de soldații Grupului Operativ al Trupelor Ruse, vor să reconstruiască operațiunea Iași-Chișinău, cunoscută și sub denumirea de &rdquo...

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest weekend, la spectacolul „Substanță de contrast”!

astăzi, 19:24

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită Sâmbătă, 14 iunie de la ora 19:00 la spectacolul „Substanță de contrast” de Laurențiu Budău, regia Oana Mar...