Pontul zilei: Dulceata de pepene verde

Se strânge coaja de la 2-3 pepeni verzi potriviţi. Se îndepărtează partea verde, coaja propriu-zisă, şi se păstreaza doar partea albă şi un strat subţire de câţiva milimetri de miez roşu. Se taie în cubuleţe de aproximativ 1 cm. Cubuleţele se fierb într-un amestec de apă cu oţet (la 2 l apă se pun 300 ml oţet). Se fierb până când devin sticloase. Se strecoară apoi, se clătesc în apă rece şi se lasă la scurs. Se cântăresc din nou. La 1 kg coji fierte se adaugă 1 kg zahăr dizolvat în 500 ml apă. Se adaugă zeama de lămâie şi vanilia şi se lasă amestecul la fiert, la foc potrivit, până când se leagă siropul. Acesta nu trebuie să fie foarte legat, deoarece îşi va schimba gustul.

Ingrediente
•coajă de pepene verde 1kg
•zahăr 1 kg
•apa 500ml
•oţet 300ml
•zeamă de lămâie 1
•baton de vanilie 1/2

MICI SECRETE: Ca să fie mai arătoasă dulceaţa, taie coaja de pepene cu un cuţit ondulat. Nu uita să adaugi oţetul la fiertul cojilor. Acesta le întăreşte şi le păstrează forma. Dacă se pun direct cojile în sirop, fără a fi fierte în oţet, acestea se înmoaie şi se scofâlcesc.


Sursa: bucataria.net

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident cu trei mașini pe DN 29 B!

astăzi, 20:13

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident rutier produs, în această după-amiază, pe DN 29 B, în localitatea Saucenița. În eveniment au fost implicate trei autoturism...

Valeriu Iftime propune o strategie națională pentru fotbalul românesc: „Avem nevoie de atacanți! Căutați-i!"

astăzi, 18:30

Omul de afaceri consideră că problema fundamentală este lipsa atacanților de careu și susține că este nevoie de un plan național pentru a descoperi și forma vârfuri de atac. Finanța...

A cumpărat o mașină cu 3.000 de euro fără să știe că era căutată pentru confiscare, șofer oprit în Vama Racovăț!

astăzi, 17:15

În cursul zilei de joi, în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare tre...