Pontul zilei: 5 plante de apartament care purifică aerul

Specialiştii au demonstrat că plămânii sunt mai afectaţi de praful şi de vaporii emanaţi de lucrurile din locuinţă decât de poluarea de afară. Pentru a scăpa de impurităţile din casă, există o soluţie la îndemână: plantele de apartament, adevărate filtre care purifică aerul de substanţele toxice.

Feriga (Nephrolepis exaltata) e un excelent filtru pentru curăţarea aerului de praf, dar şi un protector împotriva radiaţiilor emise de aparatura electronică, în spaţiul de locuit. Un ghiveci cu ferigă trebuie aşezat în camera în care lucrăm la calculator sau unde există mai multe aparate electronice. Planta trebuie stropită des cu apă, în sezonul cald. În timpul iernii însă, feriga trebuie udată de două ori pe lună.

Aloe Vera. Dacă aveţi pe cineva bolnav, oferiţi-i un ghiveci cu aloe vera. Pe lângă faptul că purifică şi împrospătează aerul, planta poate fi folosită intern, pentru tratament, într-o mulţime de afecţiuni, cum ar fi cele hepatice, anemia, ulcerul sau în caz de imunitate scăzută. Aloe Vera nu e pretenţioasă. Trebuie să o sădiţi în pământ nisipos, să o aşezaţi la lumină şi să o udaţi.

Busuiocul. Aşezat în camera de lucru, un ghiveci cu busuioc este de mare ajutor, deoarece creşte puterea de concentrare. Substanţele volatile conţinute de frunzele proaspete ale plantei sunt un remediu dovedit împotriva migrenelor. Busuiocul are nevoie de multă lumină, căldură (20 ˚C) şi apă.

Azaleea este o plantă cu flori superbe, de culoare roz. Specialiştii susţin că aşezată în bucătărie, planta absoarbe mirosurile neplăcute, degajate de substanţele toxice sau de detergenţii folosiţi pentru curăţare. Temperatura optimă de creştere e de 22- 25˚C.

Planta Clorofitum e cunoscută în rândul iubitorilor de flori sub numele de voalul miresei. În familiile în care există fumători împătimiţi, un ghiveci cu voalul miresei absoarbe fumul care s-a împrăştiat în toată casa. Planta e uşor de îngrijit (preferă lumina şi trebuie udată din două-n două zile în anotimpul cald).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...