Ponta: Va fi mai bine cu Blaga la sefia Senatului

Victor Ponta, presedintele PSD, crede ca va fi mai bine pentru partidul sau cu Vasile Blaga (PDL) la sefia Senatului, dupa ce Mircea Geoana a fost inlaturat din functie, iar Titus Corlatean, candidatul PSD, a fost invins de Blaga, luni, la vot.

"Nu va fi mai rau cu Blaga ca sef al Senatului, ci mai bine. In randul populatiei s-a creat impresia falsa ca noi am fi si un pic la putere, avand in vedere ca Mircea Geoana era al doilea om din stat", a precizat Ponta, pentru RTV.

"Macar acum PDL are toate functiile importante in stat, iar noi suntem cei care vrem sa-i schimbam. Deci, ne va fi mai bine", a spus presedintele PSD.

Ponta a mentionat ca PSD nu a pierdut nimic, chiar daca Vasile Blaga a castigat votul pentru presedintia Senatului, pentru ca acest partid nu avea aceasta functie din start.

"Astazi (luni - n.r.) ne-am lamurit de cateva lucruri. Pentru PDL, regulamentele nu exista. Batalia de la congresul PDL a fost o una pentru functii. Boc a primit o functie in partid, iar Blaga a primit una in Senat", a mentionat Ponta.

Presedintele PSD a precizat ca Titus Corlateanu, contracandidatul din partea PSD al lui Vasile Blaga, nu este deloc infrant, a primit toate voturile pe care le putea obtine si s-a comportat mai mult decat demn.

In plus, el a mentionat ca PSD va contesta acest vot la Curtea Constitutionala, imediat ce decizia va fi publicata in Monitorul Oficial.

Vasile Blaga (PDL) este noul presedinte al Senatului, invingandu-l luni pe Titus Corlatean (PSD) cu 69 de voturi la 63.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...