Ponta: Sunt pentru regiunea Bucovina

Ponta: Sunt pentru regiunea Bucovina
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, ca sustine infiintarea regiunii Bucovina si a aratat ca formula cu cele opt actuale regiuni de dezvoltare nu este cea mai buna, pentru ca sunt prea mari pentru standardele europene.  

Intrebat intr-o conferinta de presa daca sustine infiintarea regiunii Bucovina, Ponta a raspuns afirmativ.  

"Daca tot am copilarit in Bucovina, sunt pentru. De fapt, regiunea Bucovina ar fi frumoasa o microregiune europeana Bucovina. Daca tot se semneaza acordul de asociere cu Ucraina, in noiembrie, la Vilnius, poate ca facem o microregiune europeana, Bucovina adevarata, Bucovina intreaga.   

In rest, in momentul in care vom ajunge anul viitor sa vorbim de regiuni, vedem care este solutia cea mai sustenabila, insa mesajul dat prin Directia Regionala Antifrauda la Suceava e un mesaj de sprijin pentru judet si pentru aceasta regiune", a spus Victor Ponta.  

Premierul a spus ca, in ultima perioada, s-au analizat mai multe variante privind regionalizarea, aratand ca cele opt actuale regiuni de dezvoltare sunt prea mari, dar judetele sunt prea mici.  

"Am tot analizat, pentru ca, realmente, trebuie sa masuram de zece ori inainte sa taiem o data si am tot analizat si cred ca formula cu cele opt regiuni de dezvoltare nu este cea mai buna formula, dar nu stiu sa va spun in acest moment ca trebuie sa fie 10, trebuie sa fie 12. Intr-adevar, cele opt actuale sunt mult prea mari. Judetele sunt prea mici, insa cele opt regiuni actuale sunt mult prea mari pentru standardele europene si probabil ca una din variantele posibile e sa avem 10 sau 12, dar nu vreau sa intru in detalii pentru ca imediat apar geloziile locale. Sa nu ajungem sa facem 41 de regiuni", a spus Victor Ponta.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
531

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
58

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
63

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...