Ponta starneste nemultumire in USL - AUDIERILE MINISTRILOR, AMANATE

Ponta starneste nemultumire in USL - AUDIERILE MINISTRILOR, AMANATE
Din cauza neintelegerilor intre PSD si PNL, audierile ministrilor au fost amanate pentru maine dimineata. Liberalii si social-democratii continua negocierile in biroul lui Crin Antonescu de la Senat. Parlamentarii au inceput sa plece acasa dupa ce au fost anuntati ca audierea ministrilor nu va mai avea loc in aceasta seara.

Dupa aproape o ora de discutii, premierul Victor Ponta a parasit sedinta, sustinand ca nu exista tensiuni si anuntand ca ANAF-ul va ramane la Finante, iar "autostrazile vor trece la Marile Proiecte". Cu toate acestea discutiile continua, la discutii ramanand liderii PNL si PSD, ca sa negocieze in continuare.

Schimbarea pe nepusa masa a listei ministrilor din guvernul Ponta II, anuntata in aceasta dimineata de premier, i-a nemultumit pe liberali, care si-au vazut o parte dintre ministri cu atributii slabite, dar si unele dintre institutiile apartinand ministerelor ce le reveneau trecute in subordinea institutiilor controlate de PSD.

Inainte ca ministrii sa fie audiati in comisii, la Parlament, in biroul lui Crin Antonescu, s-au intalnit intr-o sedinta ad-hoc mai multi lideri ai USL, printre care Eduard Hellvig, Radu Stroe, Liviu Dragnea si Daniel Chitoiu, ca sa lamureasca toate problemele, intr-o discutie cu Victor Ponta.

Astfel, liberalii s-au aratat nemultumiti de faptul ca mai multi ministri "retrogradati" ca delegati ar urma sa intre in coordonarea pesedistilor sau a premierului Victor Ponta.

De asemenea, o alta reclamatie a PNL a fost ca, de exemplu, ANAF-ul ar urma sa se desprinda de Finantele conduse de Daniel Chitoiu, iar CNADNR-ul de la Transporturi, unde ministru este Relu Fenechiu, ar urma sa treaca la Marile Proiecte, coordonate de pesedistul Dan Sova.

La ora transmiterii acestei stiri, audierile in comisii ale ministrilor sunt blocate, urmand ca acestea sa inceapa dupa ce discutiile conduse de Ponta si Antonescu se vor incheia.

Sursa: gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
136

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
265

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
126

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...