Ponta spune că impozitul pentru maşinile cu motoare mici ar putea să nu mai fie majorat

Premierul Victor Ponta sugerează că impozitul ar putea să nu mai fie majorat pentru maşinile cu motoare mici, chiar dacă taxa anuală este mică, ca o măsură "de stânga" indicată că ar fi susţinută şi de liberali, dar că primarii vor putea majora impozitele cu până la 50%, pentru autonomie locală, notează Mediafax.

"Discursul ăsta populist că să nu creştem nicio taxă, preşedintele de fiecare dată vrea să dăm mai mult undeva. Dăm mai mult dacă avem mai mult. Ideea e următoarea: sunt zone în care evident că vor creşte anumite taxe, sunt zone unde scad taxe (...) Şi eu am spus, eu fiind de stânga, am văzut că şi liberalii sunt de stânga ca şi mine, să nu se mărească nicio taxă la maşinile cu capacitate cilindrică mică. Asta e o măsură de stânga, să-i laşi pe cei cu maşini cu motoare mici, să nu mărească taxele. Ideea este însă că acum taxa anuală este de 15 euro, care este o taxă mică. O lăsăm aşa, e în regulă, sunt un guvern de stânga, mă sprijină liberalii care sunt tot de stânga, să impozităm doar pe cei cu maşini cu cilindree mai mari", a spus Ponta la România TV.

El a arătat însă că persoanele fizice vor plăti impozit ca şi o companie dacă, de exemplu, au un bloc în care efectuează diverse operaţiuni, urmând să fie stabilit ce se va întâmpla cu persoanele fizice autorizate care au sediul social în locuinţă.

Premierul a mai afirmat însă că va fi menţinută ideea ca primarii să aibă posibilitatea să majoreze impozitele cu până la 50%, faţă de doar maximum 20% în prezent, pentru o mai mare autonomie locală.

El a precizat în acelaşi timp că, astfel, Guvernul va putea aloca mai puţini bani autorităţilor locale din cotele defalcate din TVA.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Importanța licenței cazinourilor online: Cum verifici siguranța platformelor

astăzi, 16:36

În lumea fascinantă a jocurilor de noroc online, siguranța și încrederea sunt esențiale. Cu toate acestea, navigarea prin multitudinea de opțiuni poate fi copleșitoare, mai ales pent...

Mesajele de avertizare a populației și tehnologia utilizată! (Video)

astăzi, 16:21

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ne aduce la cunoștință metoda prin care este difuzat un mesaj de avertizare a populației.    Operatorul Sistemului RO-ALERT are la ...

ANAF a făcut public Ghidul pentru accesarea facilitaților fiscale!

astăzi, 15:40

Pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, în secțiunea „Asistență contribuabili, domeniul " Servicii oferite contribuabililor"-  categoria &...