Ponta, şocat de numărul de accidente rutiere: "Înăsprim legislaţia"

Ponta, şocat de numărul de accidente rutiere: "Înăsprim legislaţia"
"Avem o mare problemă de implementare a autorităţii legii rutiere", a declarat premierul Victor Ponta, şocat de numărul mare de victime ale accidentelor rutiere. "Să încercăm o înăsprire a legislaţiei, e inadmisibil să mă uit câţi oameni şi-au pierdut viaţa aşa", a spus Victor Ponta.
 
El a precizat că Infrastructura reprezintă mâhnirea sa: "Aici am o mare mâhnire personală. Mi se pare inacceptabil numărul de accidente, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în această săptămână care ar fi trebuit să fie fericită."
 
Premierul a mai spus că va verifica legislaţia altor state. "Vreau să mă uit, în Franţa există o iniţiativă lansată de federaţia internaţională de automobilism, set de politici publice pentru reducerea accidentelor rutiere. Nu vreau să trăim cu minciuna că totul este de la infrastructura, în România avem şi o mare problemă de implentare a regulilor", a mai spus premierul.

"Nu există o singură măsură, dublăm amenzi, există un tip de strategie, să încercăm să o implementăn în România, nu vreau să ne ascundem că nu avem infrastructură.  De la Constanţa la Bucureşti au fost accidente, avem o problemă de educaţie", a mai zis Ponta.
 
"Sunt ţări care confiscă maşina cu care s-a încălcat grav legislaţia rutieră, nu mi s-ar părea excesivă o astfel de măsură în anumite situaţii, ar trebui să confiscăm şi motociclete", a mai spus acesta.
 
Ponta a recunoscut că există o problemă şi în ceea ce priveşte eliberarea permiselor de conducere. "E o problemă a  modului în care se eliberează premise în România, toată lumea în România este instructor, orice permis suspendat îl ataci în instanţă, avem o problemă de strategie, este inadmisibil să avem atâtea accidente în aceste zile", a punctat premierul.
 
La finalul şedinţei USL de marţi, 7 mai, Ponta a mai spus că nu a crescut corupţia în rândul poliţiştilor: "A scăzut în ultimii ani, este o îmbunătăţire consistentă a activităţii poliţiei" .
 
Numărul accidentelor rutiere grave din intervalul 1-5 mai este de 88, cu 92 mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut, în urma acestor evenimente pierzându-şi viaţa 22 de oameni, faţă de 30 anul trecut, potrivit şefului Direcţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă. Tot în urma accidentelor din perioada mini-vacanţei de 1 Mai şi de Paşte, au fost rănite grav 80 de persoane, cu 92 mai puţine decât anul trecut, scrie gandul.info.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
23

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
135

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
166

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...