Ponta: Regiunea noastra este ca un student tanar si prost platit

Ponta: Regiunea noastra este ca un student tanar si prost platit
Europa Centrala si de Est este ca un student tanar si prost platit, caruia bancile nu ii acorda credite pentru ca este un client prea riscant, a declarat premierul Victor Ponta marti, in deschiderea lucrarilor summit-ului premierilor din Europa Centrala si de Est - China.

 "Majoritatea statelor prezente la forum sunt tinere democratii. Regiunea noastra este un student care tocmai a terminat facultatea, s-a mutat la oras si face parte din socieate, asa cum si-a dorit intotdeauna, insa este prost platit. I-ar placea sa fie mai bine pregatit, dar cursurile sunt scumpe, bancile nu ii acorda credite pentru ca este un client prea riscant. El considera ca are aceleasi obligatii, dar nu aceleasi drepturi. Cu totii suntem tineri, ce ar trebui sa facem? Sa ne plangem, sa ne acceptam soarta? Nu cred. Trebuie sa fim creativi, sa lucram mai mult", a spus Ponta.

China are nevoie de o Europa puternica

 Premierul a adaugat ca China are nevoie de o Europa puternica, lucru posibil doar daca toate tarile din Europa se dezvolta din punct de vedere economic suficient de rapid.

 "China are nevoie de o Europa puternica, de un partener puternic pe scena mondiala. Europa poate fi puternica doar daca toate tarile din Europa se dezvolta din punct de vedere economic suficient de rapid, doar daca toate tarile prezente aici, chiar daca nu sunt inca membre ale Uniunii Europene, se pot integra in acest program cat mai rapid", a aratat Ponta.

Premierul Chinei: China si Europa Centrala si de Est au multe de oferit una alteia


 "O Europa unita si prospera este esentiala pentru pacea si securitatea globala. Din acest motiv, China a sprijinit in mod fidel dezvoltarea modiala. Cooperarea intre cele doua parti ajuta la consolidari echilibrate in Europa. Datorita stadiilor de dezvoltare similare dintre cele doua parti, China si Europa Centrala si de Est au multe de oferit una alteia", a spus premierul Chinei, Li Keqiang.

 In perioada 25-27 noiembrie are loc la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, cea de-a doua reuniune la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China, dupa cea organizata in 2012 la Varsovia.

 La reuniune participa premierul Chinei, Li Keqiang, precum si sefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croatiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei, Ungariei si ministrul de externe al Letoniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
4

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
76

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
229

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...