Ponta, reclamat la ANI, de către Ludovic Orban. Este acuzat că își ascunde averea

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, marti, ca a sesizat ANI in legatura cu faptul ca premierul Victor Ponta nu a trecut in declaratia de avere si bunurile Dacianei Sarbu, liberalul precizand ca cei doi soti ar avea impreuna sapte case, anunta ziare.com.
 
"Sesizez oficial incalcarea flagranta de catre prim ministru Victor Ponta a legislatiei privind integritatea in exercitarea functiei publice", a spus Orban, in fata sediului ANI, dupa ce a depus sesizarea.

In opinia liderului PNL, din 2010 Victor Ponta "omite in mod intentionat sa treaca bunurile sotiei" in declaratia sa de avere, fapt ce reprezinta "o incalcare grava a legii 176 care prevede obligativitatea persoanei aflate in functie publica de a completa declaratia, incluzand bunurile sotiei si ale copiilor aflati in intretinere".

"Probabil a considerat ca electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni sa vada ca Victor Ponta are de fapt sapte case in proprietate (...) si si-o fi imaginat probabil ca votantii PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta afland ca la varsta de 42 de ani detine impreuna cu sotia sapte case", a mai spus Orban.

ReacÈ›ia PSD, după ce Victor Ponta È™i Daciana Sârbu au fost sesizaÈ›i la ANI

Purtătorul de cuvânt al campaniei candidatului la PreÈ™edinÈ›ie Victor Ponta, senatoarea Gabriela Firea, afirmă că declaraÈ›iile de avere ale preÈ™edintelui PSD, Victor Ponta, È™i ale soÈ›iei sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, au fost verificate în mai multe rânduri de către AgenÈ›ia NaÈ›ională de Integritate (ANI), fără să fi fost constatate încălcări ale prevederilor legale, anunță Agerpres

"DeclaraÈ›iile de avere ale preÈ™edintelui PSD, Victor Ponta, È™i ale soÈ›iei sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, au fost verificate în mai multe rânduri de către ANI, fără a fi identificate în aceste ocazii încălcări ale prevederilor legale.
 
Deci, ambele seturi de declaraÈ›ii de avere È™i interese au fost verificate de către ANI. Principalele bunuri care apar în declaraÈ›iile de avere au fost dobândite de Victor Ponta È™i Daciana Sârbu înainte de căsătorie, deci ele reprezintă proprietăți individuale, nu comune, apărând de aceea doar în declaraÈ›ia deÈ›inătorului", declară Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis, marÈ›i, AGERPRES.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...