Ponta: "Probabil că voi numi un nou ministru al Justiţiei"

Ponta: "Probabil că voi numi un nou ministru al Justiţiei"
"Nu am făcut nici un fel de nominalizare. Nu am vorbit despre nici un nume. Am avut o discuţie cu secţia de procurori despre procedură. Dacă mergem pe procedura actuală sau dacă mergem pe procedura discutată cu Comsia Europeană. Opinia secţiei de procurori este de a merge pe o procedură de selecţie. Am zis că nu facem propuneri dacă nu ne înţelegem. Probabil că voi numi un nou ministru al Justiţiei. Nu m-am răzgândit deloc. Tot timpul am spus că mă voi consulta cu secţia de procurori. Ei au considerat că asta e procedura. Noul ministru trebuie să facă o procedură care să nu fie pusă sub semnul întrebării. Nu am vorbit cu doamna Kovesi de peste un an", a spus Ponta in urma cu scurt timp.
 
După ce Victor Ponta a răspuns unei întrebări prin care confirma că o va propune pe Codruţa Kovesi la DNA, purtătorul de cuvânt al guvernului Andrei Zaharescu a declarat pentru gândul.info că răspunsul premierului a fost înţeles greşit.
 
Andrei Zaharescu a declarat că o a răspuns la o altă întrebare. "Premierul nu a răspuns la întrebarea unui reporter dacă o va numi pe doamna Kovesi la DNA. El a fost întrebat unde va face declaraţii şi a spus: <<Da! Voi face declaraţii la CSM>>  A fost o neînţelegere. Nu a dat un răspuns punctual la întrebarea dacă o numeşte pe Kovesi la DNA", a declarat Zaharescu.
 
Premierul Victor Ponta a anunţat în această dimineaţă că Laura Codruţa Kovesi va fi propunerea sa pentru şefia DNA. Premierul, care a participat la un eveniment la Jandarmerie, a fost întrebat dacă o va numi pe Kovesi la conducerea DNA, iar, potrivit Mediafax, răspunsul acestuia a fost: "Da".
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Stadiul de execuție a lucrărilor de pe drumul Botoșani - Tg. Frumos a ajuns la 94 la sută! (Video)

astăzi, 07:36
3

Este vorba despre zona în care au fost eliminate punctele de calamități, la limita județelor Iași și Botoșani.Alte lucrări desfășurate în această perioadă au fost remedieri ...

O lege mult așteptată de românii care stau la bloc a fost aprobată. Ce avantaje vor avea asociațiile de proprietari

astăzi, 07:17
54

Această propunere inovatoare prevede o alocare mai mare a fondurilor europene nerambursabile, respectiv 90%, pentru finanțarea reabilitării termice a clădirilor de locuințe colective, reducâ...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Izvorul Tămăduirii; Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu; Sf. Ap. Simon Zilotul (Harţi)

astăzi, 07:00
30

În fiecare an, în vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii ortodocşi sărbătoresc praznicul Izvorul Tămăduirii. Sărbătoarea aceasta este în strânsă legătură...