Ponta, pentru Times: Britanicii "nu au de ce sa se teama", romanii sunt ocupati in tara

Ponta, pentru Times: Britanicii "nu au de ce sa se teama", romanii sunt ocupati in tara
Premierul roman, Victor Ponta, a afirmat ca Marea Britanie nu are de ce sa se teama de o "invazie" de imigranti din Romania, deoarece romanilor le e mai bine daca raman acasa.

 Victor Ponta s-a declarat "perplex" dupa rapoartele presei britanice in care se arata ca Marea Britanie se va confrunta cu un nou val de imigranti din estul Europei, dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, la 1 ianuarie 2014, scrie Daily Mail.

 Intr-un articol pentru publicatia Times, Ponta a mai spus ca muncitorii romani "nu se vor grabi sa ajunga in Marea Britanie" deoarece vor fi prea ocupati "sa isi dezvolte propria tara".

 Incepand cu 1 ianuarie 2014, 29 de milioane de cetateni, romani si bulgari, vor primi dreptul de a trai si munci in Marea Britanie, prilej pentru unii britanici sa se teama pentru locurile lor de munca. Marea Britanie reprezinta o perspectiva atragatoare pentru romani si bulgari, ale caror tari traverseaza crize economice serioase.

 Insa Ponta sustine ca Marea Britanie nu are de ce sa-si faca griji, deoarece va introduce o serie de politici in Romania care vor stimula cresterea si intarirea economica.

 Acesta a scris in cotidianul britanic: "Oamenii nostri sunt, de departe, cea mai valoroasa, pretuita si semnificativa resursa. Si vom face tot ce putem sa-i pastram in tara".

 Premierul roman a mai sugerat ca britanicii ar trebui sa urmeze exemplul printului Charles si sa viziteze Romania.

 Printul Charles si-a cumparat o casa in Transilvania in 2006 si a glumit, la un moment dat, ca descinde din Vlad Tepes. Ponta a aratat ca Charles si-a facut vacanta in Romania anul trecut, dupa Jubileul de Diamant al reginei.

 "A doua zi dupa Jubileul de Diamant al reginei, printul Charles a plecat in Romania, pentru un pic de pace si liniste si o masa organiza intr-un sat izolat unde are o casa. Romania nu poate fi chiar atat de rea, nu?", a scris Ponta.

Premierul a mai sugerat ca meciul dintre echipele de fotbal Chelsea si Steaua la Bucuresti este ocazia ideala pentru ca britanicii sa viziteze Romania.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
124

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
479

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
188

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...