Ponta ofera posturi in Guvern pentru liberalii care pleaca in partidul lui Tariceanu

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca ia in calcul varianta de a oferi posturi in Guvern liberalilor care vor alege sa plece in partidul pe care intentioneaza sa il formeze Calin Popescu Tariceanu.

"Iau in calcul oferirea posturilor guvernamentale pentru cei din noul partid al lui Tariceanu, pentru ca acei oameni sunt tot cei care au fost alaturi de noi.

Daca exista un grup semnificativ de parlamentari care au fost alaturi de noi pana aseara, evident ca as vrea sa sprijine Guvernul, sa fie reprezentati. Pentru noi cred ca e un lucru bun, deoarece nu toate deciziile bune le ia un partid de stanga. Si liberalii, si ecologistii au solutii bune. As vrea sa avem un Guvern al Romaniei", a declarat Ponta la Antena 3.

Premierul a adaugat ca Tariceanu nu este interesat sa faca parte din Guvern si ca i-a transmis acest lucru. Seful Executivului a explicat si ceea ce intentioneaza sa faca in continuare.

"Formula pe care o iau in calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindentiale, si atata vreme cat functia de premier este a PSD, sustinem un candidat liberal", a spus acesta.

In privinta ruperii USL, Victor Ponta considera ca Traian Basescu i-a intins o cursa lui Crin Antonescu.

"Cred ca Basescu prin diversi oameni ai sai i-a intins o capcana lui Antonescu despre lupta dreptei cu stanga in 2014. Eu cred ca batalia va fi data intre un continuator a lui Basescu si un om care vrea sa faca un alt fel de politica. Nu stiu daca ati remarcat ca pana aseara Crin a fost extrem de laudat de jurnalistii lui Basescu. Eu cred ca de astazi incep din nou sa-l atace", a afirmat premierul.

Cu toate acestea, Ponta considera ca nu este prea tarziu pentru Crin Antonescu sa scape din aceasta capcana. "E dificil, intr-adevar, dar nu este imposibil", a precizat Ponta.

Fostul prim-ministru liberal Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, miercuri seara, intentia de a forma un nou partid si de a candida la alegerile prezidentiale impotriva lui Crin Antonescu. Tariceanu ar urma sa fie sustinut si de USD.

De asemenea, fostul premier PNL l-a atacat pe Crin Antonescu si l-a acuzat ca urmareste voturile lui Traian Basescu.

Ministrii liberali si-au depus, miercuri, demisiile, ca urmare a deciziei luate marti seara de conducerea PNL. In foarte scurt timp, presedintele Traian Basescu a semnat decretele pentru ministrii interimari.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...