Ponta, intrebat daca RMGC a cumparat politicieni: Probabil ca da

Ponta, intrebat daca RMGC a cumparat politicieni: Probabil ca da
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca probabil Rosia Montana Gold Corporation (RMCG) a cumparat politicieni, dupa ce a fost intrebat daca crede, ca cetatean al Romaniei, ca societatea privata a facut acest lucru.

"Probabil ca da. Nu am date concrete in acest sens, dar probabil ca da", a precizat Ponta, intr-o emisiune televizata la TVR.

Premierul a mai spus ca RMGC a avut o campanie media extrem de agresiva, dar ineficienta, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului companiei Gold Corporation, societatea nu raspunde in cazul in care angajati de-ai sai sunt implicati in scandaluri de coruptie. Ponta a replicat ca firma va raspunde in fata instantei daca se dovedeste ca a incercat cumpararea de politicieni.

Declaratiile prim-ministrului au venit la scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat ca ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a primit proiectul Rosia Montana direct de la RMGC.

Seful statului l-a acuzat pe Sova de incompetenta, sustinand ca a primit proiectul direct de la "baietii de la Rosia Montana Gold Corporation" si l-a trimis mai departe premierului care, la randul sau, vrand sa scape de responsabilitate, l-a trimis in Parlament.

"Parlamentul, si daca ar vrea sa defriseze de neconstitutionalitate aceasta lege, pur si simplu nu poate, e construita neconstitutional. Baietii de la RMGC au facut o lege, i-au dat-o lui Sova, si Sova s-a dus la Ponta si a zis `ia uite sefu` ce lege am facut`. Iar Ponta, bucuros ca scapa de raspundere si o trimite la Parlament, a luat-o de buna. Si Ponta e jurist, nu inginer ca mine", a mai acuzat presedintele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
65

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
168

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
125

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...