Ponta ii propune pe Andronescu si Hasotti ca ministri

Ponta ii propune pe Andronescu si Hasotti ca ministri
Premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a propus pe Puiu Hasotti ca ministru al Culturii si pe Ecaterina Andronescu ca ministru al Educatiei.

Puiu Hasotti a fost propus la conducerea ministerului Culturii in locul lui Mircea Diaconu, care si-a dat demisia dupa ce ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Justitie) i-a respins recursul in procesul cu ANI.

Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe Mircea Diaconu deoarece a fost si senator si director al Teatrului Nottara, in acelasi timp. Datorita acestei decizii Mircea Diaconu nu mai poate ocupa functii publice timp de trei ani.

Ecaterina Andronescu a fost propusa ca noul ministru al Educatiei dupa ce fostul ministru, Ioan Mang, si-a dat demisia din cauza unor acuzatii de plagiat aparute in presa nationala. Momentan la conducerea ministerului se afla Liviu Pop, ca ministru interimar. 

Ecaterina Andronescu a mai fost ministru al Educatiei in perioada  22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009, in guvernul condus de Emil Boc si in perioada 2000 - 2003, in guvernul Nastase.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
368

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...