Ponta i-a propus lui Băsescu devansarea prezidenţialelor

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posiblitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

Premierul a explicat că organizarea alegerilor prezidenţiale în acelaşi timp cu cele europarlamentare ar asigura o campanie electorală de doar 1-2 luni şi ar evita situaţia în care România s-ar afla în perioadă electorală pe parcursul unui an întreg. "Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Preşedintele nu mi-a dat un răspuns, nici nu avea cum aşa, imediat. Examinează ideea", a spus Ponta, citate de realitatea.net.

Alegerile prezidenţiale ar trebui organizate la sfârşitul anului 2014.
 
Şi liberalii au dat semnale privind devansarea alegerilor prezidenţiale. Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat că USL ia în considerare varianta în care alegerile prezidenţiale din 2014 să fie organizate concomitent cu cele europarlamentare, existând ideea la nivelul USL ca preşedintele să-şi preia mandatul mai târziu.

PDL ironizează propunerea USL: Pot interzice şi alegerile, pentru că au 70%
 
Vicepreşedintele PDL Florin Popescu a declarat miercuri pentru MEDIAFAX, în legătură cu faptul că în USL se discută despre posibilitatea comasării în 2014 a alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale, că, în opinia sa, "actuala putere poate să şi interzică alegerile, pentru că are 70%".
 
Popescu a arătat că trebuie respectate Constituţia şi legile în vigoare şi a apreciat că, până când USL nu iese public cu această idee a comasării alegerilor pentru a se vedea argumentele, democrat-liberalii nu au ce comenta.
 
Preşedintele Traian Băsescu a participat, la începutul anului, la o şedinţă a CSM, declarând, cu acea ocazie, că nu a acceptat şi nu va accepta, pentru restul de mandat de "18-19 luni", intervenţii politice în Justiţe. "Aşa că nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, până îmi termin al doilea mandat. Nu îmi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea", spunea preşedintele, vorbind despre acceptarea influenţelor politice în justiţie.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Candidații PSD, de vorbă cu cetățenii botoșăneni! (Foto)

astăzi, 15:21

Botoșănenii au fost întotdeauna cei mai buni consilieri ai PSD, având un rol important în conturarea inițiativelor administrative ale echipei social-democrate. „Locul soc...

Restricții de circulație pe o stradă intens circulată din Botoșani!

astăzi, 14:50

Pe parcursul zilei de mâine, 21 octombrie 2024, pe strada Pacea, tronsonul cuprins între str. Cornișa și str. Manolești Deal, vor fi restricții de circulație, în vederea turnăr...

Accident într-o localitate din Botoșani, două persoane s-au răsturnat cu mașina!

astăzi, 14:32

Un accident rutier a avut loc, duminică după-amiază, în localitatea Răchiți. În eveniment a fost implicată o singură mașină. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt t...